kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kutlu: Sadece tespitti
Sadece tespitti

"Mareşal üniformalı Atatürk" sözleri nedeniyle AKP'de savunma veren Kutlu "Rahatsızlığımı dile getirmedim, tespit yaptım" dedi

AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, tartışma yaratan sözleri nedeniyle gönderildiği Grup Disiplin Kurulu'na savunma verdi. Kutlu savunmada, sözleriyle ilgili muhatabının olsa olsa Meclis Başkanlığı olabileceğini söyledi.

DEMEÇ VERMEDİM Kİ
KUTLU haber konusu sözlerinin yazılı ya da sözlü bir açıklama olmadığını, "milletvekilinin gündeme getirip tartışamayacağı" konuları örneklendirdiği sohbet ortamında dile geldiğini söyledi.


***

Kutlu: Sadece tespitti

Maclis kulisindeki mareşal üniformalı Atatürk resmi ve Meclis taburu tartışmasıyla Türkiye'nin gündemine oturan AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, savunmasında, "Atatürk'e Mareşal unvanını veren TBMM olduğu gibi, Cumhurbaşkanı seçen de yine TBMM'dir" dedi. Milletvekili olarak Meclis'te dile getirilen düşüncelerinden ötürü suçlanamayacağını belirten Kutlu, "Sözlerimin muhatabı TBMM Başkanlığı'dır. Başka kurum ve kuruluşların zorlama yorum ve bağlantılarla rejim tartışması haline getirilmesi demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler açısından endişe vericidir" dedi.

DEMEÇ VERMEDİM
Kutlu, AKP Grup Disiplin Kurulu'na verdiği iki sayfalık savunmasında haberlere konu olan sözlerin yazılı veya sözlü bir açıklama olmadığını, Meclis kulisinde Meclis'in sivilleştirilmesi üzerine yapılan bir sohbette söylendiğine dikkat çekti. Kutlu, şöyle dedi: "Bu sohbet ortamında önceden tasarlanıp, planlanmadan oturduğumuz yerin mareşal üniformalı Atatürk resminin önünde olmasından ötürü milletvekilinin gündeme getirip tartışamayacağı konulara örnek olarak 'Sivil bir Meclis'te Atatürk'ün sivil bir resminin, özellikle Cumhurbaşkanlığı'nda çekilmiş bir resminin olmasının daha uygun olacağını düşündüğümü, ancak bu konunun tartışma konusu dahi yapılamayacağını' ifade ettim. Buradaki sözlerimde bir rahatsızlık ifadesi değil, bir tespit ve tavsiye niteliği vardır." Kutlu, Meclis taburunun kaldırılması ile ilgili sözlerinin eleştirilmesine de yanıt verdiği savunmasında, bazı ülkelerin meclislerinde asker bulunsa bile bunun sembolik ve törensel kaldığına işaret etti. Kutlu şöyle devam etti: "İçeri girdiğimizde mesai saatlerinde kışlanın Meclis içerisinde olduğu, mesai dışında ise Meclis'in kışla içerisinde olduğu izlenimi doğmaktadır. Bir çok kurum ve kuruluşun özel güvenlik sistemi ile korunduğu bir süreçte Meclisin bu sistemi kuramamış olması bir eksikliktir. Bazılarının söylediği gibi ordu millet kaynaşması bu şekilde sağlanmaz. Ordu millet kaynaşması en güzel şekilde orduevlerinde sağlanmalı, orduevlerinde öncelikle milletvekillerine uygulanan giriş yasağı kaldırılmalı, daha sonra da bu uygulama tüm sivillere teşmil edilmelidir."

Şenol ATEŞ

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 İncirlik Üssü sorun oldu
 AK Parti rekora koşuyor
 'Sol ittifak' netleşti
 CHP İstanbul için Kesici'yi yokluyor
 Erkin aday değil
 175 CHP'li vekilin 'çıkarma' planı
 Genç Parti'de 130 trilyon liralık 'mali oyun'
UMUR TALU
Ne hoş bir sürpriz bu!
İncirlik meselesinde hükümetin...
YAVUZ DONAT
Çok mu içe kapanıyoruz?
NATO'nun "Afganistan'daki en...
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber"
 Kanal D 18.30
"Sevimli Kahramanlar"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
'Deniz Yıldızları' geliyor kirletmeyin
Valilik görevlisi olarak yakalarında 'deniz yıldızı' amblemli...
Hukuk, sekreterin 'imaj'ını onayladı
'Açık saçık giyinerek iş disiplinini bozduğu' gerekçesiyle işten...
Tansa yuvadan uçuyor
Tansa yuvadan uçuyor
Dün, Tansa Mermerci'yi, Türkiye'nin en gözde 10 bekârı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.