Adli Tıptan gelen ön rapor dehşet verici. Büyük bir olasılıkla Burçin Bircan canlı canlı ölüme terk edilmiş. Yani Kozlu Mezarlığı'na getirilip atıldığında henüz yaşıyormuş genç Burçin. Bunu yumuşak topraktaki sürüklenme izlerinden, giysilerinin arkasındaki sıvanmış çamurdan ve bu sırada yukarı doğru sıyrılan gömleğinden anlıyorlar. Ayrıca kızın tırnaklarını çamura geçirip, çırpındığı ve olduğu yerde debelenerek can verdiği ihtimali de yüksekmiş bu yüzden.
Kim bu motosikletli genç Sızan bilgilere göre Burçin Bircan son haftalarda motosikletli ve uzun saçlı bir gençle birlikteydi. Bu genç, Bircan'a hem uyuşturucu hem de madde temin etmek için gereken parayı bulacağı seks partnerleri sağlıyor ve komisyon alıyordu. Bazı görgü tanıkları ölüm olayının olduğu gün Burçin'i bu gençle birlikte gördüklerini belirtti.
Çöpsakal Nedim Yine edinilen bilgiler arasında Burçin Bircan ve şu an cezaevinde olan sevgilisi Orhan Aras'ın içinde bulunduğu kadronun lideri olarak Çöpsakal Nedim adlı bir başka gencin daha arandığı anlaşıldı. Dudaklarının altında üçgen şeklinde küçük bir sakal parçası olduğu için Çöpsakal Nedim olarak çağrılan bu gencin eski bir sabıkalı olduğu, 2 yıl önce üzerinde çok sayıda ecstacy hapı yakalattığı, 8 ay cezaevinde kaldığı anlaşıldı. Cinayet masası ve narkotik dedektiflerinin 2 gündür her yanda baskınlar yaparak aradıkları Çöpsakal Nedim'in memleketi olan Mersin'e kaçtığı belirlendi.
İranlılar devrede Uyuşturucu piyasasının boşluğundan yararlanmak isteyenler sadece Zenciler değil. İranlılar da bu pazara mümkün olduğunca büyük ölçüde girmek ve yerleşmek istiyorlar. Esrar ve diğer doğal uyuşturucular konusunda uzman olan bazı İranlılar adeta bilimsel seminer verir gibi malum adreslere gidip orayı dolduranlara 'Ayva ve Armut şaşalı' tabir edilen yöntemlerle "keyifli içim" tekniklerini tanıttıkları belirlendi.
Ayva şaşalı ne? Genellikle cezaevlerindeki bağımlıların tercih ettiği yöntem Şaşal tabir ediliyor. Bu şekilde esrar içmek isteyenler, pet su şişelerini ilkel bir nargile şekline getirip böylece kullanma yoluna gidiyorlar. Ayva şaşalında ise mevsim meyvesi olan bir büyük ayva alınıp, içi oyuluyor. Daha sonra 3-4 yerinden zıvana delikleri açılıyor. Tüten duman meyvenin yumuşak dokusunu eritip birleşiyor ve ortaya ayva aromalı esrar çıkıyor. Aynı yöntem bir diğer mevsimde armutla yapılınca adı armut şaşalı oluyor.