kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Trilyonlar Yeşim Hanım'ı bozmadı
3 trilyonu var hâlâ memur

Geçen yılın piyango trilyoneri, parasını yatırdığı bankada ayda 600 milyon lira maaşla çalışıyor

BANKADA çalışan Yeşim Akyol'un Gima promosyonu çeyrek biletine 2003 yılbaşında büyük ikramiye çıktı. Akyol'un bankaya yatırdığı ve ayda 60 milyar faiz getiren para, bir yılda 3 trilyon lirayı aştı.

BANA "KARAKTERİ DEĞİŞTİ" DEMESİNLER
BU
para yaşamını değiştirmedi. İkramiye çıkınca 15 gün izin alıp dönünce aynı işine devam eden Akyol şunları söylüyor: "İşimi seviyorum. Kimsenin benim için, zengin oldu da karakteri değişti demesini istemiyorum."

AYLIK FAİZ GELİRİ MAAŞININ 100 KATI
YEŞİM
Akyol, ayda maaşının 100 katı faiz geliri getiren parasını nasıl değerlendirdiğini ise şöyle anlatıyor: "Bir kısmı eşim, benim oğlumun ihtiyaçlarına gitti. Kalanı geleceğimiz için bankada."


***

Trilyonlar Yeşim Hanım'ı bozmadı

Herkes onun zengin olduktan sonraki halinde olmak ister. Ancak o yine eski Yeşim Akyol olmayı sürdürüyor. Piyangonun geçen yılki talihlisi hâlâ 600 milyon maaşla bankadaki işine devam ediyor.

HER insanın hayallerini süsleyen istekleri, umutları vardır... Basit bir bisiklet ya da bilgisayar bir çocuğun hayalini gerçekleştirmeye yeter bazen. Bir otomobil tutkununun hayallerini de lüks otomobiller süsler. Doğduğu ve büyüdüğü kentin dışında bir yer görmemiş bir kişinin ise en büyük isteği dünyayı dolaşmaktır... Kimileri ise sevecekleri, kendilerine ait bir iş kurmayı düşler.

2 TRİLYON ÇIKTI
İnsanların renkleri, dilleri, ırkları gibi hayalleri de değişir... Ancak özellikle de dar gelirli birçok kişi, hayallerini gerçekleştirebilmek için tek yolun bir piyango çekilişinde ya da şans oyununda büyük ikramiyeyi kazanmak olduğunu düşünür. Talih kuşu başlarına konduğunda ise hayatlarında inanılmaz değişiklikler yaşanır. Ama tüm bu genellemeler geçtiğimiz yıl herkesin yerinde olmak için can attığı talihli Yeşim Akyol için geçerli değil. 8 trilyonluk büyük ikramiyeye çeyrek biletle ortak olan bir çocuk annesi genç kadın, bir yıldır mütevazı yaşamına devam ediyor. Mesleğini çok sevdiğini belirten Akyol, hâlâ bir banka şubesindeki işinde çalışıyor... 600 milyon lira maaşla çalışan Akyol'un kazandığı ikramiyenin bir günlük faiz kazancı ise maaşının 3.5 katına eşit...

İŞİNE GERİ DÖNDÜ
Yeni bir yıla 'merhaba' dediğimiz bugünlerde en çok konuşulan konu hiç kuşkusuz Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişi... Büyük ikramiyeyi kazanıp hayatlarını değiştirebilmek herkesin hayallerini süslerken, çoğu kişi umudunu başka bir yıla ertelemek zorunda kaldı. Çeyrek bilete isabet eden büyük ikramiyenin dört talihlisinin bu parayı nasıl değerlendireceği ise herkes için merak konusu oldu. Yeni yılın talihlilerinin hayatlarında nasıl bir değişiklik olacağı bilinmez, ama geçen yıl başına talih kuşu konan Yeşim Akyol'un yaşamında değişen pek bir şey yok. 27 yaşındaki Yeşim Akyol'un başına talih kuşu geçtiğimiz yıl Mecidiyeköy Gima'dan yaptığı 178 milyon liralık alışveriş karşılığında verilen piyango bileti sayesinde kondu. Milli Piyango'nun 2003 yılı büyük ikramiyesi olan 8 trilyon liranın isabet ettiği çeyrek biletten biri Akyol'un elindeydi. Yaşadığı ilk şoku atlattıktan sonra payına düşen 2 trilyon lirayı alan Akyol, hayatına ise kaldığı yerden devam etti. İkramiyeyi kazandığında çalıştığı banka şubesinden 15 günlüğüne izin alan Akyol, Ankara'daki avukat eşi Güray Arda Akyol'un yanına gitti. Zengin olma şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra ise genç kadının yaptığı ilk şey bankadaki memurluk görevine geri dönmek oldu. Çalışmaya hiç ihtiyacı olmasa da arkadaşlarından, mesleğinden ve iş ortamından kopamadı.

AYLIK FAİZ 60 MİLYAR
Milli Piyango'dan aldığı 2 trilyonluk ikramiyesinin hayatını çok fazla değiştirmediğini belirten Yeşim Akyol, "Paranın bir kısmını eşim ve oğlum Arda ile benim ihtiyaçlarım için değerlendirdik. Diğer kısmını ise geleceğimizi düşünerek bankada değerlendiriyoruz" dedi. "Mesleğimi seviyorum, bu işi bırakmayı düşünmedim. Bankada çalışmaktan memnunum" diyen Akyol, "Kimsenin benim için 'bak zengin oldu da karakteri değişti' demesini istemiyorum" şeklinde konuştu. "Benim bankada çalıştığımın bilinmesi, beni ve ailemi tehlikeye atabilir" diyen Akyol, fotoğraf çektirmek istemedi. Akyol'un kazandığı ikramiyenin büyük bölümünü yine çalıştığı bankaya yatırdığı ve özel faiz uygulamasıyla birlikte aylık yaklaşık 60 milyar lira banka faizi aldığı öğrenildi. Aylık maaşı yaklaşık 600 milyon lira olan Akyol'un, bir günlük faiz kazancı yaklaşık 3.5 aylık çalışmasına eşit.

ŞANSLI ÇOCUK ARDA
İstanbul Emniyeti'nden 12 yıl önce emekli olan polis memuru Ali Soylu'nun kızı olan Yeşim Akyol, 5 yıl önce avukat Güray'la evlendi. Talih kuşunun yüzüne güldüğü Yeşim Akyol'un 2 yaşında Arda isminde oğlu bulunuyor. Birçok yaşıtı için ebeveynleri gelecek kaygısı duyarken, Arda, onlardan çok daha şanslı.

BEKİR BATU

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türk halkı en çok Sabah'a güveniyor
 Armageddon gerçek oldu
 Turhallı talihli herkesi çıldırttı
 Çocukları bilgisayar bisiklet ve ev istedi
 Sigarayı yasaklamak işte böyle olur...
 Dev vinç platformu boğazı 5 saatte geçti
 Türban konusunda iki farklı karar
 5 milyar dolarlık savunma paketi
 Kıbrıslı Rumlar'dan AİHM'e yeni şikâyet
 BM Kıbrıs'ta 1.5 ay anket yaptırmış
 Talat: UBP oyalama taktiği uyguluyor
 Eroğlu: Talat topu taca atıyor
 İnönü Ailesi ilk gelinlerini gözyaşlarıyla uğurladı
 Gözaltı süresi en fazla 4 gün olacak
 Kadınlardan 'cinsel taciz' protestosu
AHMET HAKAN COŞKUN
Tanıtım faciası
Telefondaki ses "Bu projede ilginizi...
ÖMER ÇELİK
Denge, ahenk, hayat...
Hayatın "eksiltildiği" yerlerde...
EMRE AKÖZ
Gastritiniz Aslında 'reflü' Olabilir
Öldürmüyor...
UMUR TALU
Vicdan fıtığının derin acısı
Bir haftalık aradan...
MUHARREM SARIKAYA
Arınç: Uçuk, kaçık ve yersiz
TBMM Başkanı Bülent...
1000 metre yüksekten 148 ölü
Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinden kalkan Boeing 737 tipi yolcu uçağı,...
97 yaşındaki kadın 8 gün sonra kurtuldu
26 ARALIK'TA yaşanan depremden tam sekiz gün sonra enkaz...
NEŞTER VURULDU
NEŞTER VURULDU
İkinci başkan Dürüst, sabah idmanı öncesi Bülent, Arif, Hakan Ünsal...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.