kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
‘Farklı seslere de kulak vermeliyiz’
‘Tek ses’e hayır

Erdoğan: Bir zamanlar başkalarının sesini bastırmış olabiliriz ama, bu çözüm değildi

TÜRK-İŞ Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan demokrasi özeleştirisi yaptı. Erdoğan "Yaşadığımız tecrübeler sadece kendi sesimize kulak verilmesini isteyerek muradımıza eremeyeceğimizi gösterdi, demokrasi bütünlüğün sesidir" dedi.
ERDOĞAN'IN sadece kamuda değil özel sektörde de sendikalaşma çağrısına Baykal'dan yanıt geldi: "Sayın Başbakan sendikaya girdiği için işten atılan bir işçinin yerine geçsin de görsün bakalım örgütlenme nasıl oluyormuş."


***

‘Farklı seslere de kulak vermeliyiz’

Demokrasi özeleştirisi yapan Başbakan Erdoğan, ‘Sadece kendi sesimize kulak vererek muradımıza eremeyeceğizi gördük” dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Türk-İş Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada demokraside çok sesliliğe vurgu yaptı ve "Yaşadığımız tecrübeler sadece kedi sesimize kulak verilmesini isteyerek muradımıza eremeyeceğimizi gösterdi, demokrasi bütünlüğün sesidir" dedi. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne de iki ayrı mesaj verdi.

'SÜLÜKLERE YER YOK'
Erdoğan, yaptığı konuşmada, 3 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye'nin kararlı ve istikrarlı bir yönetime kavuştuğunu, kriz şartlarının aşılmasında önemli mesafeler alındığını, ekonominin belli bir dengeye oturduğunu söyledi. Erdoğan, yolsuzluk ekonomisinin bütün izlerini, ekonomiden kazımak zorunda olduklarını belirterek, "Artık devletin malını bitmez tükenmez deniz bilen, devletin malı adeta milletin malı değilmiş gibi her türlü hortumculuğu kendinde hak olarak gören sülüklere geçit vermemeliyiz" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin birikmiş sorunlarının birbiriyle bağlantılı olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: "Üretim, rekabet, verimlilik demokrasiyle doğrudan ilgilidir. Sivil toplum kuruluşlarıyla bir arada olmaya azami dikkat gösteriyoruz. Bir zamanlar, kendi sesimizi duyurabilmek için başkasının sesini bastırma çabasına girmiş olabiliriz. Ama yaşadığımız tecrübeler, artık sadece kendi sesimize kulak verilmesini isteyerek muradımıza eremeyeceğimizi gösterdi." Kendisinin de fakir bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Başbakan, özel sektöre sendikalaşma çağrısı yaptı. Konuşmasında terör saldırılarına da değinen Erdoğan, "Bu lanetli terörden fayda umanlar var. Hangi düşünceden, hangi inanıştan gelirse gelsin terör ayaklarımızın altındadır. Biz dinsel, ırka dayalı, bölgesel milliyetçiliğe karşıyız" dedi.

'BİLDİĞİMİZİ OKURUZ'
Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Erdoğan, sorununun çözümü için görüşlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtirken, "Kabul edilmezse biz de bildiğimizi okuruz" dedi. Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye tam üyelik yolunu açmaması halinde de 'Kopenhag Kriterleri'nin 'Ankara Kriterleri' olarak uygulamasına devam edileceğini bildirdi. Kıbrıs'ta adil bir çözümden yana olduklarının altını çizen Erdoğan "Kıbrıs'taki tavrımızı net ortaya koyduk. Kıbrıs'ta iki farklı devlet, iki farklı din, iki farklı dil vardır dedik. Tek taraflı özveri beklemesinler" dedi. Başbakan Erdoğan konuşması sırasında bazı delegelerin protestosuyla karşılaştı. Erdoğan'ın, "Çalışma hayatının İLO ve AB normları ile uyumlu hale getirilmesi için 4857 sayılı İş Kanunu yürürlüğe girmiştir" sözleri üzerine salonda bulunan bir delege, "Kara bir leke" diye bağırdı. Başbakan ise buna, "Sağol, teşekkür ederim" karşılığını vererek sözlerini sürdürdü.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yuvalara büyük ilgi
 “Yeni yöntem”lerle saldırıya karşı alarm!
 Amerika: İmkansız! Size ek mektup yazalım
 ABD’li Komutan’a PKK-KADEK baskısı
 Gözaltındaki iki kadın daha serbest bırakıldı
 Mayın şehitlerine gözyaşlarıyla veda
 Emniyet’te intihar davası beraatle bitti
 YAŞ’ta gündem ‘dinci terör’
 İki kadın serbest
 Şehitler uğurlandı
 Başsavcı Engin görevi Çitici’den devraldı
 Yedi polis beraat etti
 Müsteşarın acı günü
 El Kaide: İstanbul’daki saldırılara karışmadık
 Havaalanında sıkı güvenlik: Ayakkabılar bile aranıyor
AHMET HAKAN COŞKUN
Manken cesareti
Ünlü manken Deniz Akkaya, neden solcu...
MEHMET BARLAS
Kıbrıs da, bir nevi kamunun “görev zararı” mı?
Acaba...
ALİ KIRCA
El Kaide değil, Dünya İslam Cephesi!
11 Eylül'den birkaç...
SAVAŞ AY
Gürtuna Başkan sözünün eriymiş
Ali Müfit Gürtuna'dan...
UMUR TALU
Samarra'da ne oldu?
Orası neresi? Yani, bize ne! Ne...
Taylandlı milletvekillerine metres ve genelev yasağı
TAYLAND'DA Başbakan Thaksin Shinawatra'nın "Tai Rak Tai "yani...
Kanser mi?
Berlusconi bir haftada üç önemli zirveyi iptal edince medyada...
TÜRK FIRTINASI
TÜRK FIRTINASI
Süreyya ve Elvan’ın başını çektiği 9 atletimiz, 1948 yılından beri...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.