‘Tek ses’e hayır
Erdoğan: Bir zamanlar başkalarının sesini bastırmış olabiliriz ama, bu çözüm değildi
TÜRK-İŞ Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan demokrasi özeleştirisi yaptı. Erdoğan "Yaşadığımız tecrübeler sadece kendi sesimize kulak verilmesini isteyerek muradımıza eremeyeceğimizi gösterdi, demokrasi bütünlüğün sesidir" dedi. ERDOĞAN'IN sadece kamuda değil özel sektörde de sendikalaşma çağrısına Baykal'dan yanıt geldi: "Sayın Başbakan sendikaya girdiği için işten atılan bir işçinin yerine geçsin de görsün bakalım örgütlenme nasıl oluyormuş."
*** ‘Farklı seslere de kulak vermeliyiz’
Demokrasi özeleştirisi yapan Başbakan Erdoğan, ‘Sadece kendi sesimize kulak vererek muradımıza eremeyeceğizi gördük” dedi.
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Türk-İş Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada demokraside çok sesliliğe vurgu yaptı ve "Yaşadığımız tecrübeler sadece kedi sesimize kulak verilmesini isteyerek muradımıza eremeyeceğimizi gösterdi, demokrasi bütünlüğün sesidir" dedi. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne de iki ayrı mesaj verdi.
'SÜLÜKLERE YER YOK' Erdoğan, yaptığı konuşmada, 3 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye'nin kararlı ve istikrarlı bir yönetime kavuştuğunu, kriz şartlarının aşılmasında önemli mesafeler alındığını, ekonominin belli bir dengeye oturduğunu söyledi. Erdoğan, yolsuzluk ekonomisinin bütün izlerini, ekonomiden kazımak zorunda olduklarını belirterek, "Artık devletin malını bitmez tükenmez deniz bilen, devletin malı adeta milletin malı değilmiş gibi her türlü hortumculuğu kendinde hak olarak gören sülüklere geçit vermemeliyiz" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin birikmiş sorunlarının birbiriyle bağlantılı olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: "Üretim, rekabet, verimlilik demokrasiyle doğrudan ilgilidir. Sivil toplum kuruluşlarıyla bir arada olmaya azami dikkat gösteriyoruz. Bir zamanlar, kendi sesimizi duyurabilmek için başkasının sesini bastırma çabasına girmiş olabiliriz. Ama yaşadığımız tecrübeler, artık sadece kendi sesimize kulak verilmesini isteyerek muradımıza eremeyeceğimizi gösterdi." Kendisinin de fakir bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Başbakan, özel sektöre sendikalaşma çağrısı yaptı. Konuşmasında terör saldırılarına da değinen Erdoğan, "Bu lanetli terörden fayda umanlar var. Hangi düşünceden, hangi inanıştan gelirse gelsin terör ayaklarımızın altındadır. Biz dinsel, ırka dayalı, bölgesel milliyetçiliğe karşıyız" dedi.
'BİLDİĞİMİZİ OKURUZ' Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Erdoğan, sorununun çözümü için görüşlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtirken, "Kabul edilmezse biz de bildiğimizi okuruz" dedi. Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye tam üyelik yolunu açmaması halinde de 'Kopenhag Kriterleri'nin 'Ankara Kriterleri' olarak uygulamasına devam edileceğini bildirdi. Kıbrıs'ta adil bir çözümden yana olduklarının altını çizen Erdoğan "Kıbrıs'taki tavrımızı net ortaya koyduk. Kıbrıs'ta iki farklı devlet, iki farklı din, iki farklı dil vardır dedik. Tek taraflı özveri beklemesinler" dedi. Başbakan Erdoğan konuşması sırasında bazı delegelerin protestosuyla karşılaştı. Erdoğan'ın, "Çalışma hayatının İLO ve AB normları ile uyumlu hale getirilmesi için 4857 sayılı İş Kanunu yürürlüğe girmiştir" sözleri üzerine salonda bulunan bir delege, "Kara bir leke" diye bağırdı. Başbakan ise buna, "Sağol, teşekkür ederim" karşılığını vererek sözlerini sürdürdü.
|