kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



MANSUR FORUTAN


"Prag notlari"

Okurlara onemli bir aciklama Artik sevgili Emre Akoz oda arkadasim degil. Emre kendisine tahsis edilen yeni odasina tasindi. Tarifi mumkun olmayan duygular icerisindeyim. Bir yandan mahkum edildigim yalnizlikla bas etmeye calisiyorum. Bir yandan da hayatimdaki bu boslugu nasil doldururum diye kafa patlatiyorum. Artik abuk subuk sorularima "firca" kivaminda cevap verecek biri yok. Artik deniz manzarali tarafta oturan biri yok.

Odanin deniz manzarali tarafina gecmeyi dusunmuyorum.

Her sey oldugu gibi kalsin...

En azindan bir sureligine...

Ben olan biteni zihnimde ve kalbimde oturtmak icin uzaklara gidiyorum.

Prag'dayim su anda.

Kendimi kristallere versem kendime gelir miyim acaba?

Okurlara birkac gezi notu

* Burada zaman birkac yuz yil once durmus. Tum binalar sokaklar, caddeler adeta bir film seti kivaminda. Hangi yilda oldugunuzu anlamaniz icin Skoda'yi yapmis Cekler.

* Metro parali ama ben bilet almiyorum. Kontrol etmiyorlar cunku.

* Hayat inanilmaz ucuz. Istanbul'da kese yediginiz kafe ve restoranlarin cok daha iyileri var ve neredeyse asevi fiyatlarina cikiyorsunuz.

* Daha Cek vatandasi birini gormedim. Burada herkes Turk.

* Bugune kadar bira ictigimi sanmisim. Burada ictiklerim bira degil baska bir sey sanki. Inanilmaz guzel. Onlarca icip sismiyorsunuz.

* Sevgiliniz varsa Prag'a gelin. Yoksa da gelin. Cunku buraya sevgilinizle gelmek icin kicinizi kaldirip arayislara girersiniz. Tembellere, himbillara, motivasyon niyetine...

* Bir yerde okumustum, kristal kadeh ve bardak bulunduran erkekler kadinlari etkiliyormus. Kristal'in baskentinden iki sarap kadehi aldim. Gelismeleri merakla bekleyecegim. Su anda evimde uc tabak, birbirini tutmayan bes su bardagi ve iki kristal kadeh var. Hayatta sirtim yere gelmez artik.

* Keske Emre Akoz'de burada olsaydi.

* Spor severlerin yakindan tanidigi Cek teknik direktor Jarabinski'yi arabasiyla kirmizi isiklarda beklerken gordum. Tecrubeli hoca Skoda Octavia kullaniyor.

* Euro ve Kron birbirlerine cok benziyor. Sakin bir arada tasimayin. Bir paket sigaraya elli Euro odedim. (1 Kron 50.000 TL civarinda)

* Bu arada birlikte geldigim uc kiz arkadasimin actigi sorunlari dondugumde kaleme alacagim. Su anda verileri biriktiriyorum. Ama bekledigimden daha az dirdir yaptiklarini soyleyebilirim.

* Hepinize "Dobre odpolende" Iyi gunler.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir