kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



Bayan asker, silah birakip namaz kildi

O Musluman bir asker. Irak'ta gorevli. Amerikali olmasi, halkin onun icin "isgal gucu askeri" demesi, ibadetlerini yerine getirmesine engel degil...

43 yasindaki cavus Mesahchai Whitaker, gorevli oldugu Tikrit kentinde Iraklilar'in saskin bakislari arasinda Cuma namazi kildi.

IMAM OZEL IZIN VERDI
ABD birliklerinin en yogun olarak gorev yaptigi merkez uste 4'uncu piyade bolugune bagli olarak gorev yapan Cavus Whitaker, ezan sonrasi elinde silahi, uzerinde uniformasiyla El Hara el Cabir Camii'ne gitti. Kursun gecirmez migferini cikarip basortusunu takti ve namaza durdu.

Musluman anne-babanin cocugu oldugunu soyleyen ABD'li bayan asker, 7 ay once Irak'a geldigini belirterek sunlari soyledi Bugune kadar ibadetlerimi usteki mescidde yapmistim. Ilk kez bir camide namaz kildim. Irak'a geldigimden bu yana hic Cuma namazi kacirmadim. Ancak nerede oldugumuz onemli degil. Ibadetimizi her zaman yapabiliriz... Caminin imami, Islam'a gore kadin ve erkegin ayni yerde ibadet edemeyecegini ancak camide kadinlara ozel yer ayrilmadigi icin yapilacak bir sey olmadigini soyledi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir