|
 |
|

Sirket toplantilarini hafta icindeki gunlere sarkitin
Liderlik Gelistirme Organizasyonu Dunya Baskani Bruce Rector, onemli kararlarin, verimin en dusuk oldugu pazartesi gunu alinmamasini onerdi
Calisanlarda yasanan 'pazartesi sendromu' artik bircok arastirma ile kesinlik kazandi. Liderlik Gelistirme Organizasyonu (Junior Chamber International-JCI) Dunya Baskani Bruce Rector, pazartesi sendromu nedeniyle hafta basinda yapilan toplantilarin calisanlar uzerinde gerginlik yarattigini, toplantilarin hafta icinde yapilmasiyla daha cok verim alinacagini soyledi.
YENI METOD GELISTIRDI
Ayni zamanda uluslararasi bir egitimci ve ozellikle genc yoneticiler ve isadamlarinin pazartesi sendromundan nasil kurtulabilecegi konusunda uzman olan Rector, yedi kisilik bir takimla basladigi calisma sonucunda 'pazartesi sabahi mesaji' adli bir metod gelistirdi.
Insanlarin yeni haftaya baslarken ne kadar zorlandiklarini ve stresli olduklarini gozlemleyerek bir metod gelistirmek icin yola cikan Rector, "Calisanlar pazartesi gunune kotu baslarsa butun haftalari genellikle oyle gidiyor. Ben de gelistirdigim metodla, insanlari rahatlatan yontemleri anlatarak cok buyuk bir baskiyla baslanan is haftasinin yukunu hafifletmeye calisiyorum" diyor.
Bruce Rector, dunyada hafta sonu tatili yapanlar icin en sevilen gunun Cuma, hic sevilmeyen gunun ise Pazartesi olduguna isaret ederek soyle devam ediyor
"Pazartesi sendromunun is verimi uzerinde yarattigi olumsuz etkiyi azaltmak icin butunsel olarak bir sirket ya da isyerine onerdigim yontem, toplantilarin pazartesi gunu yapilmamasi yonunde. Pazartesi sendromu nedeniyle hafta basinda yapilan toplantilar calisanlar uzerinde gerginlik yaratabiliyor. Bu nedenle toplantilar hafta icinde yapilirsa daha cok verim alinacaktir. Sirketler bunun farkina varirlarsa daha efektif bir calisma ortami yaratilmis olur.
Sirketlerde genellikle ust duzey yoneticiler bu sendromu daha rahat atlatiyorlar. Cunku onlar genellikle pazartesi gunleri butun isleri altlarindaki calisanlara verip rahatliyor ve guzel bir pazartesi sabahi geciriyorlar.''
25 BIN MESAJ
Bruce Rector, her pazartesi sabahi 100 ulkeden yaklasik 25 bin kisiye e-mail yoluyla mesaj gonderiyor. Kucuk, kisisel ve hafta boyunca hatirlanabilecek hikayelere yer verdigi mesajlarini Fransizca ve Ispanyolca'ya da ceviren Rector, "Bazen mesaj yazmak icin bir hafta suresince dusunuyorum ve iyi liderlik konusunda bazi fikirlere de yer veriyorum'' diyor.
Pazartesi sendromunu en fazla yasayan meslek gruplari arasinda doktorlar, avukatlar ve satis sorumlularinin bulunduguna dikkati ceken Rector, bu konuda en rahat calisanlarin, haftaya mufredat nedeniyle belli bir ders plani cercevesinde baslamalarindan dolayi ogretmenler oldugunu soyledi.
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|