kapat
26.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



Islami teror ifadesi kanima dokunuyor

Son yillarda Islam ile teroru bir arada anma, terore sifat olarak Islami giydirme gayreti var. Sahsen kanima dokunuyor. 'Islami teror' ifadesine dayanamiyorum

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, "Son yillarda Islam ile teroru birarada anma gibi bir gayret oldugunu" belirterek, "Sahsen kanima dokunuyor" dedi. Ramazan Bayrami'ni Istanbul'da geciren Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Uskudar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden sabah erken saatlerde cikarak, namazini Altunizade'deki Marmara Universitesi Ilahiyat Fakultesi Vakfi Camii'nde kildi.

Istanbul Valisi Muammer Guler, Buyuksehir Belediye Baskani Ali Mufit Gurtuna ve Istanbul Emniyet Muduru Celalettin Cerrah'in eslik ettigi Basbakan Erdogan, cemaatle basramlastiktan sonra, caminin alt katindaki salonda verilen, vakfin geleneksel bayram kahvaltisina katildi. Cay, simit, beyaz peynir, kasar peyniri, zeytin, domates ve salataliktan olusan kahvaltidan yiyen Erdogan, cikista yaptigi aciklamada; Turkiye'nin ardi ardina yasadigi uzucu olaylarin, tum insanligi tedirgin ettigini ve huzursuzluga bogdugunu soyledi.

BUNA DAYANAMIYORUM
Erdogan, "Bu olaylarin Turkiye'deki taseronlari, tetikcileri uzerinde durmak istemedigini ancak bir gercegi hatirlatmak zorunda oldugunu, cunku herkesin uyanik olmasi gerektigini" dedi. Erdogan sozlerini soyle surdurdu

"Ozellikle son yillarda Islam ile teroru bir arada anma gibi bir gayret ortada. Terore sifat olarak Islami giydirmek gibi bir gayret ortada. Bu oyunu bozmak, suphesiz ki hepimizin gorevi oldugu gibi, toplumca en onemli gorevimizdir diye dusunuyorum. Ozellikle egitim kurumlarinda, bunun cok daha farkli bir sekilde ogrencilerimize yansitilmasinda buyuk kaygilar olduguna inaniyorum. Yani su damlaciklari mermeri ayni noktaya vurarak asindiriyor, deliyorsa, bu sifat olarak bu kutsal degerimizi, dinimizi terore giydirenler, bunda mesafe aliyorlar gibi geliyor bana. Cunku 'ben Muslumanim' diyen de bakiyorsunuz ki bu ifadeyi kullaniyor. Tabii benim sahsen kanima dokunuyor, huzursuz ediyor. Yani ben 'Islami teror' ifadesini duydugum zaman buna tahammul edemiyorum."

Islam'in disindaki tum dinlerin de terore sifat olarak giydirilmesine tahammul edemedigini dile getiren Erdogan, ortada boyle bir bilimsel gerceklik olmadigini kaydetti. Erdogan, "Bu kadir bayramimiza, mukaddes bayramimiza maalesef bu havada, bu atmosferde girdik. Temennimiz odur ki burada noktalanmis olsun" dedi.

Bircok medeniyete besiklik etmis olan Anadolu topraklarinin daima sevgiyi, kardesligi, birligi ve beraberligi urettigini anlatan Erdogan, "Teror, bu topraklarda hicbir zaman kendisine aradigi o bahceyi bulamayacak. Buralarda aradigi hedefleri yakalayamayacaktir ve inaniyorum ki buralardan bir an once yok olup gideceklerdir" diye konustu.

Iftar cadirina gitmeyen aristokratlar
Basbakan Tayyip Erdogan, partisinin Istanbul Il Merkezi tarafindan The Green Park Merter'de duzenlenen bayramlasma toreninde yaptigi konusmada, Ramazan ayinin ve Ramazan Bayrami'nin cok farkli hatirlandigini soyledi. AKP'nin kadin kollarindan genclik kollarina tum teskilatlarinin ramazan ayini iftar cadirlarinda gecirdigini soyleyen Erdogan, iftar cadirinda oruc acmayi istismar sebebi olarak ilan edenler bulundugunu soyledi.

Sikintilari yok
Erdogan, "Onlari kusura bakmayin, ayagi yere degmeyen, ulkenin derdinden cok uzaklarda yasayan, fildisi kulelerinde oturup kalemiyle kosesinde yazi yazan aristokratlar olarak goruyorum. Cunku onlar hayatlarinda kolay kolay oralara gidip de onlarla hemhal olmadilar, dertlenmediler. Boyle bir sikintilari yok zaten" dedi.

Zulfikar Ali AYDIN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir