kapat
25.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



İmama yanlış kamet dayağı

Kınık Köyü'nde 'kamet yanlış okundu' tartışmasında cemaatle imam arasında kavga çıktı. İmamı, sopalarla döven 6 kişi gözaltına alındı

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kınık köyünde son Teravih Namazı için camiyi dolduran cemaat namaz kılarken, köy halkından 24 yaşındaki Erdinç D. müezzinin yerine kamet getirmek istedi. Ama gencin okuduğu, cemaati farz namazına davet eden kamet, cami imamı Sayım Yıldırım'ın iddiasına göre yanlış okunmuştu. İmam müdahale ederek, Erdinç D'den bir daha kamet getirmemesini istedi. İmam, kametin kendi oğlu İsmail tarafından okunmasını istedi. Ancak imamın bu isteği tepkiyle karşılandı. Erdinç D. iddiaya göre imama, "Namazdan sonra görüşürüz" dedi.

Teravihten sonra İmam camiyi kilitledi ve evine doğru yola çıktı. Ama Erdinç D. ve yakınları evinin önünde imamı bekliyordu. Burada namaz sırasında yaşanan tartışma bir kez daha alevlendi ve Erdinç D, Hamdi U, Halil A, Şükrü T, İrfan R. ve Yılmaz A. imamı sopalarla dövdü. Çeşitli yerlerinden yaralanan ve burnu kırılan Sayim Yıldırım Hastanede tedavi edildi. Saldırgan 6 kişi gözaltına alındı.

Kamet nedir?
Kamet, namaz sırasında okunan ezandır ve camide imamın arkasında duran bir müezzin tarafından okunur. Kamet, ezan dışında bazı cümleleri de içerir ve okunmasının ardından cemaat imamla birlikte namaza durur.

İsmet ACAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır