kapat
23.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL



UMUR TALU


"4 4"ün esrarı

Kafam durmadan gidip geldi. Hala öyle. Doğru mu, yanlış mı yaptım? Yazsaydım ne değişirdi?

Emin olmadan, hatta olunsa bile... Çok iyi bilmeden, hatta bilinse bile, böyle bir "ihtimal" (gerçek) yazılabilir miydi?

İkinci saldırıdan sonraki yazının girişinde buna kısaca değinince çok sayıda okur haklı olarak "daha geniş izahat" istedi.

****

Cumartesi günkü ilk saldırıların ardından "her tarafı" karıştırırken, o güne kadar hiç görmediğim bir web sitesine rastlamıştım

"Northeast Intelligence Network"

Bir takım ABD'li istihbarat analizcilerinin "bağımsız" raporlarını yayınlayan bu sitenin asıl iddiası, "terör örgütlerinin özellikle internet haberleşmelerini izleyerek erken uyarı" yapmak, hatta bunları "Federal yetkililer"e iletmekti.

Ne kadar güvenilir olup olmadıkları, manipülasyon yapıp yapmadıkları tabii ki soru işareti.

Ama isterseniz son sözlerinden başlayıp geriye gideyim.

İstanbul'daki ikinci saldırılardan sonra bu site şunu yazdı

"18 Kasım 2003 Salı, Doğu saati ile 04.35'de federal yetkililere bir metin ilettik. Bu metin, İstanbul'da planlanmış olan muhtemel saldırılara ilişkindi. (Her iki saldırı arasındaki tarih) Bu metinde ikinci dalga iki bombalı saldırıya özellikle değiniliyordu. Yeri belirtilmemekle beraber."

İddiaları bu. Ne tür bir metin ilettiklerini henüz açıklamama kararındalar. Ama "ikinci dalga, iki bombalama" uyarısı yaptıklarını öne sürüyorlar.

****

Şimdi, geçen cumartesinin, sinagog saldırılarının hemen sonrasına döneyim.

Bu siteyi bulup içinde dolaştığımda, özellikle "Ayın ve güneşin elipsleştiği bu Ramazan ayında yoğun saldırılar"a ilişkin çok sayıda ve genellikle "Arapça orijinal metinler" de içeren analiz vardı.

Bir tanesi çok ilginçti.

Çok sayıda internet haberleşmesinin tahlil edildiğini ileri süren "Coding of an attack (Bir saldırının şifrelenmesi)" başlıklı bu bölümde "4 4" şifresine özel vurgu vardı

"2003 Ramazanında, Arapça haberleşmelerde çok sık '4 4' serisine rastlandı."

Merakla okudum.

Her Arapça satırın altında İngilizce "meali", satırlar boyu şu ifadeler vardı

"Lider Åžeyh Usame onlara 4 4 emri verdi

Ve bu hücrelerin eylemcileri itaat etti, 4 4

4 göklerde, 4 karada, 4 denizde

Amerika'da havada infilak etti, 4 4 (11 Eylül'ün 4 uçağı)

Riyad'da karada infilak etti, 4 4 (12 Mayıs 2003'te Riyad'daki üç saldırı ile ertesi günkü dördüncü saldırı)

Fas'ta karada infilak etti, 4 4 (16 Mayıs 2003'te Kazablanka'da 40'dan fazla ölüme yol açan dört eş zamanlı saldırı)

Ve ertesi gün Yemen'de (Site, Ağustos 2003'de Yemen'de 4 saldırı olduğunu belirtiyor)

Mısır'da 4 4

Gülümsüyorum 4 4

Mücahitler için niyaz ediyorum 4 4

Allah Mısır'da 20 20 istiyor

Bundan sonraki deniz yoluyla 4 4

Onu patlatacaklar ve "Allah-ü Ekber" diyecekler 4 4

Ve yakında Amerika'da 4 4

Bugün gülümsüyorum 4 4

Ve yarın inananların zaferinde güleceğim 4 4

Şükür 4 4"

****

İnanıp inanmamam önemli değil ama, açıkçası etkilendim ve yazımın sonundaki notta, "duvar pulları, broşürler, dergilerle şifreli haberleşme"den bahsederken bunu da yazdım önce.

"Bu dört sayıları dikkate alınırsa, iki saldırı daha beklenebilir mi?" diye. Sonra tedirgin oldum. Hakkım olmadığını düşündüm. O bölümü yazıdan çıkardım. Yakın çevremde birkaç kişiye söylemekle yetindim. Ne bu bilgiye, ne o iddiaya, ne kendime güvenebilirdim.

Ama iki saldırı daha oldu, "4 4" tamamlandı! Yazsaydım "bir vahşetin müneccimi" mi olacaktım? Lanet olsun!

Şimdi şu soru bakiye kaldı

"İddia, palavra, hatta yalan da olsa, sonunda tutan bu açık enformasyonu (ya da dezenformasyonu) bulabilen istihbarat yetkilileri yok mu?"

Mesajlarınız için: utalu@turk.net

Fax:212 280 05 51 Tel:0 537 660 71 21


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır