kapat
23.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL



Harabede konsolos eşinin izini aradı

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırıda başkonsolos eşini kaybeden Victoria Short, enkaz yığınına dönen bina ve çevresinde inceleme yaptı

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan bombalı intihar saldırısında hayatını kaybeden Başkonsolos Roger Short'un acılı eşi Victoria Short, patlamadan bir gün sonra harabeye dönen binayı ziyaret etti. İngiliz The Sun gazetesinin olaydan sonra telefonla görüştüğü Victoria Short'un sadece, "Roger öldü. Bina tamamen yok oldu" diyebildiğini yazmıştı.

Bu sözleriyle İngiliz basınında geniş yer bulan Victoria Short, geçtiğimiz Cuma günü acılı olayın ardından eşini kaybettiği İngiliz Başkonsolosluk binasına geri döndü. Yıkıntılar arasında uzun süre dolaşan ve bölgeyi inceleyen Short gazetecilerle görüşmekten kaçındı.

ÖLENLERE YAS TUTUYORUZ
Associated Press haber ajansı muhabirleri tarafından fotoğrafları çekilen Short'un yüz ifadesinden o an yaşadığı acı okunabiliyordu. Eşinin ölümünün ardından Sun gazetesine, kendisi gibi yaşananlar yüzünden acı çeken başka insanlarında olduğunu söyleyen Short, "Bizim gibi kaderli birçok aile var" dedi. Sun gazetesi, Short'un, "Roger bir Beyoğlu aşığıydı. Ölenler için hepimiz yas tutuyoruz" dediğini de yazdı.

Eşinin ölümünü annesi Merle'e telefonla bildiren Victoria Short, eşiyle İngiltere'ye dönmeyi planladıklarını söyledi. İngiliz Sun gazetesinin görüştüğü Victoria Short'un annesi, "Kızım güçlü olmaya çalışıyor. Olayda o da ölebilirdi. Yapabileceği hiçbir şey yok" dedi.

Patlamadan hemen önce süt almak için konsolosluğun yanındaki kafeye gittiği için ölümden dönen Victoria Short, olay anını da buradan dakika dakika izlemişti. Short çifti dört yıl önce çıkan yangında başkonsolosluğun rezidansı zarar gördüğü için Beşiktaş'ta bir dairede kalıyordu. Victoria Short eşiyle paylaştığı dairede şimdi gelen taziye mesajlarını kabul ediyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır