|
 |
|

Turizmde iptal yok dayanışma var
Bombalı saldırıların hedefi olan İstanbullular'a en büyük destek "Türkiye'den gitmiyoruz" diyen turistlerden geldi. Rus ve İngilizler, "Rezervasyon iptali yok" dedi
İstanbul'da beş gün arayla gerçekleştirilen bombalı saldırılara rağmen yurttaşlar sokağa çıkıp normal yaşamını sürdürerek kör terörün ekmeğine yağ sürmeyeceğini gösterirken, ülkemizdeki yabancı işadamı ve turistler de ağız birliği etmişcesine tüm dünyaya, "Türkiye'den gitmiyoruz!" mesajı verdi.
Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sekreteri İrina Tyurina yaptığı açıklamada, İstanbul'a satılan uçak biletlerinin hiçbirinin iade edilmediğini söyledi. Tyurina, saldırıların turistlere yönelik yapılmadığını hatırlatarak, Rus turistlerin terör eylemleriyle Türkiye'ye gelmesinin engellenemeyeceğini söyledi.
İŞADAMLARI AYRILMIYOR
İngiliz Seyahat Acentaları Birliği de İngilizler'in Türkiye rezarvasyonlarını iptal ettirmediğini ve tatilllerini Türkiye'de geçireceğini açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw'un yaptığı, "Türkiye'ye gitmeyin!" uyarısının ardından yapılan bu açıklama, İngilizler'in, Türkiye'nin özelikle tatil bölgelerinin güvenliğine tam olarak güvendiğini gösterdi.
Amerikan CNN televizyonunun haber sitesinde yer alan bir haberde ise, özellikle İstanbul'da yaşayan yabancı uyruklu iş adamlarının kentten kesinlikle ayrılmayı düşünmediği ifade edildi. CNN, "Yabancılar gitmeyeceklerini söyledi" diyerek, özellikle İstanbul'daki İngiliz ve Alman işadamlarının yaşanan saldırılar ardından şehirden ayrılmayacağını yazdı.
'DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK'
Bu arada Ayasofya Camii ve çevresinde çekim yapan Associated Press (AP) muhabirleri de abonelerine turistlik merkezlerde yoğunluğun eskisi gibi devam ettiği haberini geçti. "Saldırılar sonrası şehirde değişen hiç bir şey yok" yorumunu yapan AP muhabirleri, turistler hayatlarından memnun diye yazdı.
Şehirde turistler için değişen bir şey olmadığını kaydeden İngiliz BBC televizyonu muhabirleri de şehirde yaşamın normale döndüğünü kaydetti. Birçok Avrupa ve Amerikalı gazeteci de "Bayram öncesi normal hayatın devam ettiğini" yazdı.
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|