kapat
22.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Cumhurbaşkanı TÜBİTAK Yasası'nı iade etti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TÜBİTAK Yasası'nda değişiklik yapılmasını öngören tasarıyı bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye iade etti.

Hükümet, başkan ve üyelerinin seçimini bir defaya mahsus olmak üzere Başbakan'ın yetkisine bırakan yasa tasarısını CHP'nin sert muhalefetine rağmen Meclis Milli Eğitim Komisyonu'ndan AKP'lilerin oylarıyla geçmişti. Daha sonra Genel Kurul'a gelen tasarı AKP'nin oylarıyla aynen geçmişti. Başkan ve 6 üyesinin Başbakan tarafından atanması CHP ve bilim çevreleri ve diğer muhalefet partileri tarafından, "TÜBİTAK'ın siyasallaştırılacağı" eleştirilerine uğramıştı.

Çankaya'dan 'bazı dostlara' terör sitemi
İstanbul'da düzenlenen bombalı saldırıların ardından "bazı dost ülkeleri" gereken duyarlılığı göstermemekle itham eden Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de katıldı. Cumhurbaşkanı Sezer'in Dışişleri Başdanışmanı Sermet Atacanlı, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, "Tarih, bir insanlık suçu olan terör eylemleriyle hiçbir yere varılamayacağını gösteren örneklerle doludur. Terörün her türlüsünü kınıyoruz" dedi. Atacanlı, ABD'nin ve AB'nin PKK konusunda gereken adımları atmadığı iddialarının anımsatılması üzerine ise "Aralarında müttefiklerimizin de olduğu bazı ülkelerin beklediğimiz duyarlılıkları göstermediği bir gerçektir. Bunun bilincindeyiz" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır