|
 |
|

Babası kadar şanslı olamadı
Ahmet Dama, henüz 21 yaşındaydı. Kore Ticaret Merkezi'nde şofördü. İşyerine dönüyordu. Levent'te patlayan bomba, genç yaşında onun da geleceğini elinden aldı
Ahmet Dama, henüz 21 yaşındaydı. Yapı Kredi Plazalar'daki Kore Ticaret Merkezi'nde şoför olarak çalışıyordu. Aracıyla işyerine dönüyordu. Levent'te patlayan bomba, gencecik yaşında onun da geleceğini elinden aldı. Babası Veysel Dama, 1 hafta önce Kuledibi'ndeki patlamada ölümden dönmüş, hafif sıyrıklarla olayı atlatmıştı. Ama Ahmet, babası kadar şanslı değildi. Havaalanına gitti, vergi dairesine uğradı, işe dönerken babası telefon açtı "Oğlum bir kaç dakika yanıma uğra da seni göreyim" diye. Ama Ahmet, işe geç kalmamak için "Baba akşam gelirim, şimdi işe döneceğim" dedi. Son sözleri bu oldu Ahmet'in.
Bir hafta önce nişanlanmıştı
HSBC binasının önünde yanan kırmızı ışık, Ahmet'in de Azrail'i oldu. Oysa bir hafta önce nişanlanmıştı, yaza doğru da sevdiği kızla, Duygu'yla evlenecekti. Ama olmadı, 20 Kasım akşamı Cihangir'deki evine gelen ölüm haberi, Dama ailesinin yüreğini yaktı. İki hafta önce başladığı işi Ahmet'in sonu olmuştu. Nişanlısı Duygu Ejder, sinir krizleri geçirdi sevdiğinin ölümüne inanmakta zorlandı.
"Şehit düşse içim yanmazdı"
Anne Ayşe Fatma Dama, oğlunu elinden alan terörün karanlık yüzüne haykırıyordu "Ahmet Diyarbakır'da askerlik yaptı. Daha yeni dönmüştü. Vatan için canını verseydi yüreğim yanmazdı. İçim yanıyor. Gencecik evladım bir hiç uğruna gitti. Teröre karşı yürüyenlerin en önünde ben olacağım. Tek oğlumu aldılar benden, bir tek kızım kaldı geriye, onu hangi patlamada kurban vereceğiz?" diye gözyaşı döküyor.
Özlem YURTÇU - Mustafa KAYA
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|