kapat
19.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL



İtalyanlar, İstanbul'da ölenleri de andılar

İtalya'da dün yas ve gözyaşı vardı. Geçtiğimiz çarşamba günü Irak'ın güneyindeki Nasıriye kentinde düzenlenen saldırıda ölen 15 İtalyan askeri için başkent Roma'daki Aziz Pavlus Bazilikası'nda cenaze töreni düzenlendi.

Asker yakınlarının gözyaşlarına boğulduğu törende İstanbul'daki saldırılarda ölenler de anıldı. Töreni yöneten İtalya Piskoposlar Meclisi Başkanı Kardinal Camillo Ruini, yaklaşık yarım saat süren vaazında, sinagog saldırılarında ölenleri de andı.

"MASUMLAR HEDEF OLDU"
Kardinal Ruini, son yıllarda terörün tırmanmasıyla birlikte masum insanların yaşamlarını yitirdiklerine tanık olunduğunu belirterek, "Masumların hedef seçilmesinde artış var. Bunun son örneğini İstanbul'da sinagogları hedef alan saldırılarda gördük" diye konuştu. Başbakan Silvio Berlusconi'nin de katıldığı ve çok üzgün olduğu töreni televizyonlar canlı verdi. Askerlerin naaşları, kendi memleketlerinde bugün toprağa verilecek.

Yasemin TAÅžKIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır