kapat
17.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Bahane aramayın

Futbolcular "Zidane gelse bu sahada oynayamaz" diye yakınınca deneyimli eldiven patladı "Bırakın bunları. Letonya da aynı kramponlarla ve aynı şartlarda oynuyor."

"Onlar ayakta duruyor"
Dünya Kupası üçüncüsü Türkiye, dünya sıralamasında 69. durumdaki Letonya'ya 1-0 mağlup olurken soyunma odasında ilginç diyaloglar yaşandı. Devre arasında milli futbolcular birbirleriyle konuşurken zeminden yakınıp, "Zidane gelse bu sahada oynayamaz" deyince Rüştü büyük tepki gösterdi. Tecrübeli kalecinin takım arkadaşlarına "Kimse bahane aramasın. Onlar da futbolcu; bizler de futbolcuyuz. Onlarda aynı şartlarda, aynı zeminde oynuyor. Onlarda da lastik krampon var; bizde de. Onlar ayakta duruyorsa siz de durun" diye çıkıştığı öğrenildi.

"Hakem art niyetliydi"
Arkadaşlarına "Bahane arayacağınıza çıkın oynayın" diye isyan eden Rüştü, "Dünya üçüncüsü bir takımız. Yapılanların bizi daha da kamçılaması, hırslandırması gerek. Haydi, ikinci yarıda nasıl bir takım olduğumuzu gösterelim" sözleriyle futbolcuları motive etmeye çalıştı. Rüştü, maçtan sonra da hakem Gilles Veissiere'ye büyük tepki göstererek, "Bize davranışlarını görmeliydiniz. Adeta aşağılıyordu. Bu tutumu hepimizi şok etti. Daha krampon kontrolunda yaptıklarıyla sinirlerimizi alt üst etti. Bence kesinlikle art niyetliydi" diye konuştu.

"Beni de atacaktı"
Rüştü, hakemin kendisine de kırmızı kart göstermeye niyetlendiğini savunarak, "Maç sonunda son derece medenice tebrik etmek için yanına gittim. Bana kırmızı kartının durduğu cebi işaret etti. 'Seni de atarım' der gibiydi. Emre'ye kızan Okan'a sarı gösterdi. Bizi oyundan düşürdü; hepimizi sindirdi. 10 kişi kalmamıza rağmen ezdiğimiz Letonya'yı İstanbul'da parçalarız" ifadesini kullandı.

Gürcan BİLGİÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır