kapat
17.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Şalom: Radikallere karşı birlik olalım

İsrail Dışişleri Bakanı, radikallere karşı birlik isterken, Dışişleri Bakanı Gül "Saldırı bütün Türkiye'ye karşı yapılmış gibidir" dedi

İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom, dün sabah saatlerinde İstanbul'a geldi. Şalom'un ilk ziyareti, Tünel'deki Türkiye Hahambaşılığı'na oldu. Şalom'un ziyareti sırasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da buraya geldi.

Daha sonra Neve Şalom Sinagogu'na gelerek, "İsrail Hükümeti adına Dışişleri Bakanı'' yazılı bir çelengi sinagog önüne bırakan Şalom, Şişli'deki Beth İsrael Sinagogu'nu da ziyaret ederek, buraya da bir çelenk koydu.

Ziyaretleri sırasında geniş güvenlik önlemleri alınan Şalom, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'le ise Şişli Kaymakamlığı'nda görüştü. Görüşmeden sonra iki Dışişleri Bakanı, basın toplantısı yaptılar. Gül, Türkiye'de Musevi vatandaşların bulunduğunu belirterek, "Onlara karşı yapılan bu saldırı, bütün Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırı gibidir" dedi. Şalom da, İsrail hükümeti ile halkının Türk hükümeti ve halkına başsağlığı dileklerini iletmek üzere Türkiye'ye geldiğini belirterek, şunları söyledi "İbadet edenlere yönelik bu saldırılar, radikal kişiler tarafından gerçekleştirilen bir saldırıydı. Bu kişiler demokrasi, özgürlük ve hukuk devleti değerlerini paylaşan ülkelere yönelik bir saldırı gerçekleştirdiler. Biz İsrail'de şuna inanıyoruz. Hep birlikte mücadele edersek, bu aşırı uçtaki radikal kişilere karşı gelirsek, biz galip çıkacağız. Artık terörizmin her yeri vurduğunu kavramanın vakti geldi. Bütün bu saldırılar korkak kişiler tarafından düzenlendi. Bu ülkeleri istikrarsızlığa kavuşturmak için yapıldı. Uluslararası camia birlikte çalışmalıdır."

Şalom, Türk Hükümeti'nin en kısa sürede bu saldırının ardında kimin olduğunu bulmak ve onları adalet önüne çıkarmak için elinden gelen her şeyi yapacağına inandığını kaydetti.

İsrail Başbakanı Ariel Şaron da, haftalık kabine toplantısının açılışını, "İstanbul'da aşağılık saldırıda Yahudi ve Müslüman tüm inançlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek'' yaptı. Şaron, Türk yetkililerinin saldırının sorumlularını yakalayacağından emin olduğunu belirtti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır