kapat
16.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Gül: Dış bağlantı olabilir

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül "Türkiye'de ilk defa böyle bir saldırı olmuştur. Değişik bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız" dedi. Gül şunları söyledi "Belli ki bu, uluslararası bağlantılı bir terör olayıdır.

Gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Sinagoglara yönelik bir eylem olduğu için İsrail'deki, Türkiye bağlantılı kişiler de merak içindeler. İsrail Dışişleri Bakanı ile konuştum. Olayın Türkiye'nin dış politikasıyla alakası yok. Türkiye, terörle mücadele eden ülkedir. Terörle mücadelede Türkiye'nin kararlılığı devam edecektir. Uluslararası işbirliğine Türkiye her zaman önem vermiştir. Bu olay, eminim ki çevre ülkelerin ve herkesin tepkisini çekecektir."

Arınç: Çok üzücü bir olay
TBMM Başkanı Bülent Arınç yaptığı açıklamada "patlamaların, mabetlerin yakınında meydana gelmiş olması çok üzücü. Önyargılı olmamak lazım. Soruşturma, her yönüyle devam ediyor. Soruşturmaların tamamlanmasını beklemek gerekir" diye konuştu.

Askerler de olayı kınadı
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına Büyük bir terör hareketi. Nefretle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerekeni yapacaktır.

MGK eski Genel Sekreri Tuncer Kılınç Terör herkesin lanetlediği ve hiç bir şekilde, hiçbir yere varılmayacak bir anlayış. Lanetliyorum. Türkiye'ye yönelik manasız bir tahribattır. Bunun dışında hiçbir işe yaramaz. İdeolojileri sağlamsa başka yollar ile dile getirsinler.

Baykal başsağlığı diledi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk Musevi Cemaati Başkanı Bensiyon Pinto'ya mesaj göndererek, İstanbul'daki saldırılardan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Baykal, ''Huzurumuza ve barışımıza yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyorum'' dedi. Baykal, saldırılarda yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine, tüm Musevi cemaatine ve yaralılara acil şifa diledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır