kapat
16.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

İki ABD helikopteri düştü: 12 ölü, 9 yaralı

Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde 2 Amerikan Black Hawk helikopteri düştü. İlk belirlemelere göre 12 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.

Bir Amerikalı askeri sözcü Bağdat'ta yaptığı açıklamada, olayın nedeninin henüz bilinmediğini söyledi. Sözcü, 101. hava tümenine bağlı 2 helikopterin, havanın kararmasından sonra kentin batı kesiminde düştüğünü belirterek, her iki helikopterde kaç kişinin olduğunun belirlenemediğini bildirildi. Black Hawk helikopterleri, 11 muharip asker taşıma kapasitesine sahip ve yaralıların çatışma bölgesinden tahliye edilmesi amacıyla da kullanılıyor.

Irak'ın kuzeyinde düşen iki Amerikan helikopterinden birinin RPG (roket güdümlü bomba) ile vurulduğu bildirildi.

Helikopterlerin düştüğü bölgede bulunan bir Amerikalı subay yaptığı açıklamada, bir helikopterin kuyruk kısmından isabet aldığını belirtti.

Bir görgü tanığı, önce bir patlama duyduğunu ve helikopterin birinin alev aldığını, alev alan bu aracın birden yükselerek, üzerinde uçmakta olan ikinci helikoptere çarptığını, her ikisinin de ayrı ayrı noktalara düştüğünü söyledi. Musul'da bir Amerikan helikopterinin düştüğünün bildirilmesinden sonra Iraklı bir güvenlik yetkilisi de, bölgede 2 Amerikan helikopterinin düştüğünü söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır