kapat
16.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

'FBI timi gönderelim'

Gül'ü telefonla arayan Powell, özel bir ekip gönderebileceklerini açıkladı. Ankara, teklifi kibarca reddederken, dünyadan Türkiye'ye başsağlığı mesajları yağdı

* ABD Başkanı George Bush; İstanbul'daki patlamalar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı. Bush, kendisi ve halkının, terörle mücadelede sonuna kadar Türkiye'nin yanında olduğunu ifade edip "Cesaretinizden eminiz ve terörle mücadelede gösterdiğiniz gayreti takdir ediyoruz. Saldırı teröre karşı savaşta düşmanımızın vicdansız ve inançsız olduğunu gösteriyor" dedi.

* ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell; Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü arayıp başsağlığı diledi. FBI timi gönderilmesi için teklifte bulundu.

* Almanya Başbakanı Gerhard Schröder; Saldırı haberini büyük üzüntüyle karşıladım. Üzüntünüzü içtenlikle paylaştığımı iletmek istiyorum.

* Belçika Dışişleri Bakanı Louis Michel; Derin bir şok yaşıyorum. Bu tür saldırıların tek hedefi, Türkiye'deki Musevi ve Müslümanlar arasındaki barış ve huzur istikrarını bozmaktır.

* Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac; Büyük üzüntü duydum ve çok şaşırdım. Bu tür barbarca saldırılar, Musevi düşmanlığı ve terörizme karşı birlikte mücadele etmek için demokratik ulusların daha kararlı olmasını sağlayacak.

* Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu; Barbarca, iğrenç ve kör şiddet eylemini şiddetle kınıyorum. Antisemitizme karşı mücadelemizin sürekli olması gerekiyor.

* İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi; İtalya Musevi Cemaatleri Birliği'nin Başkanı Amos Luzzatto'ya telefon edip, Musevi cemaatiyle dayanışma içinde bulunduğunu belirtti.

* İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw; Bu terörist eylemi bütünüyle ve şiddetle kınıyorum. Bu eylemin sorumluları bütün dünya toplumu tarafından kınanmayı ve lanetlenmeyi hak etmişlerdir. Derin taziyelerimi iletiyorum.

* İsrail Başbakanı Ariel Şaron; Teröristlerce İstanbul'da masum insanlara yönelik iki saldırıdan sonra, derin üzüntü ve hassasiyetimizi dile getiriyoruz. Türk yetkililerin sorumluları yakalayıp yargılayacağına inancım tamdır.

* Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa; Sivillere karşı şiddete başvurmak kabul edilemez. Bütün bunların sorumluluğu, uluslararası sistemi ve hukuku bu derece küçümseme noktasındaki İsrail'in izlediği siyasettedir.

* Papa 2'nci Jean Paul; Tüm insanlara yeniden barış için çağrıda bulundu.

* NATO Genel Sekreteri George Robertson; Şoktayım. Bu iğrenç saldırılar kabul edilemez. Masum insanlara yönelik bu barbar saldırıları şiddetle kınıyorum.

* Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Walter Scwimmer; Bu aşağılık ve barbarca saldırıları kınıyorum. Barbarlığa mazeret olamaz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır