kapat
16.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Açılan fırsat pencelerini birileri hep kapatıyor!

İsrail'in yeni Büyükelçisi Pinhas Avivi, İstanbul saldırılarını kınadı ve "Büyük tehlike olan terörizmle savaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, saldırıların hemen ardından İstanbul'a hareket etti. Yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada Filistin'in yeni Başbakanı Ahmed Kurey başkanlığında yeni bir hükümet kurduğunu anımsatarak saldırıyı tek bir cümleyle özetledi Maalesef ne zaman yeni bir fırsat penceresi açılsa birileri bunu kapatıyor... Saldırıların İslami örgütler tarafından Musevi topluluğuna karşı yapılan eylemler olduğunu öne süren Avivi her türlü terörizmle savaşmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

Çok üzücü dakikalar yaşadığını söyleyen Avivi "Terörizm; şekli ne olursa olsun, arkasında hangi grup olursa olsun, her zaman aynıdır. Köktendinci terör, ister Hizbullah olsun ister diğer bir örgüt olsun, her zaman büyük tehlike teşkil etmektedir. Türk halkına da şunu garanti edebilirim ki, İsrail terörle mücadele çabasını sürdürmeye devam edecektir. Bu, gelecek nesillerin yaşamı için gerekli bir mücadeledir ve bütün umudumuz, bütün bu terörist eylemlerin sona ermesi ve barışın gelmesidir" dedi.

"SİVİLLER ÖLDÜ"
İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Basın Sözcüsü Şaron Bee ise saldırıları "Tam bir felaket. Bize saldırı olabileceği yönünde bilgi gelmemişti" şeklinde yorumladı. Saldırının sadece Museviler'i hedef almadığını belirten Bee "Patlamalar sonucu Müslümanlar da öldü. O sırada sokakta yürümekte olan insanlar da.. Türk Hükümeti ve Türk güvenlik güçleriyle işbirliği içinde bu olayın aydınlatılması için birlikte çalışacağız. Eminim, Türk makamları olayın sorumlularını yakalayacak ve hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını sağlayacaktır" dedi.

İSRAİL, GÜL'Ü ARADI
Öte yandan patlamaların ardından Kayseri'de bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İsrail Dışişleri Bakanı ile görüştü. İsrail, olayın aydınlatılması için yardım önerisinde bulundu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır