|
 |
|

Muzigin ritmiyle hayata tutunun
'Dans Tripudio'nun salonunu dolduranlar, kendilerini muzigin ritmine birakip dansla terapi yaparak huzurlu bir hayata yelken aciyor
Ne oryantal, ne vals, ne tango... Simdi moda "dans terapi"... Tacize, tecavuze ugrayanlardan aile ici siddete maruz kalanlara, kanserle savasanlardan madde bagimlilarina, anne olmaya hazirlananlardan, evliliginde anlasmazlik yasayanlara... Buyuksehirin gundemik temposunda bogulanlardan isyerinde huzursuz olanlara, ve tabii ki dans tutkunlarina kadar; kadin, erkek, cocuk dans ederek, sorunlari asmaya calisiyor. Onlar icin dans daha huzurlu bir hayat icin 'ilk adim' anlamini tasiyor.
ISTEYENE PSIKOLOG
Avrupa'da 1940'lardan beri uygulanan "dans terapi", simdi Istanbullular'a da uygulaniyor. Londra'da bu konuda egitim goren Ozlem Kaleli, Galata'da actigi "Dans Tripudio"da, duygulari muzik esliginde hareketlerle ifade etmeyi ogretiyor. Kaleli, uyguladigi dans terapilerine katilanlarin, "bilincaltindaki tortulari sembolik hareketler kullanarak bosaltmalarina yardimci oldugunu" soyluyor. Insanlarin ifade etmekte zorlandiklari duygu ve dusuncelerini dans ederek bosaltmalarinin cok daha kolay oldugunu belirten Kaleli, dans terapinin pek cok kullanim alani bulundugunu, agir vakalarda psikolog destegiyle grup terapi uygulandigini, performans artirmak isteyen sirketlerde toplu calismalar yaptiklarini da soyluyor.
Ozlem Kaleli, "Dans terapi cozumlenemeyecek ozel sorunlarin yani sira hayatin zorluklariyla basa cikmak isteyen insanlar icin de son derece etkili oluyor" diyor. Dans Tripudio'da Yoga, Latin ve modern dans kurslarina da katilabiliyor.
Esra TUZUN
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|