kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

KAZIM KANAT


Rus ruleti gibi

Ersun Yanal'ın futbol felsefesi, "Rus ruleti" gibiydi. Yani herşey çılgınca saldırı üstüne kurulmuştu. Amaç gol atmaktı. Yenilen gol o kadar önemli değildi. İşte G.Birliği, Sporting karşısında bu felsefesine ihanet etti. 4-4-2 gibi klasik ve savunma ağırlıklı G.Birliği'ni izledik.

Elbette tek suçlu yılın antrenörü olarak takdim ettiğimiz Ersun Yanal. Antrenörlük kariyerinin en kötü taktisyenlik gecesini yaşadı. Herşeye rağmen 18. dakikada Mustafa Özkan'ın penaltı atışını, Perreria Ricardo kurtarmasaydı çok şey değişebilirdi. Çünkü penaltıyı kaçıran Özkan, motivasyonunu yitirdi. Sanki oyuna küstü. 42. dakikada Süleyman Youla'ya sağ ayağı ile harika bir pas verdi. Hepsi o

İkinci yarıda yenilen aptalca bir gol çok şeyi değiştirdi. Erkan Özbey taca bırakması gereken topu, Muniz Liedson'a kaptırdı. Acemi kaleci Daniel Botanicic de kaleyi boşaltmıştı. El Saka'nın kıçına çarpan top da gol oldu. Yanal bildiğimiz Yanal oldu. Yani bu golden sonra bir değişiklikle eski takımına döndü. Veysel Cihan'ı oyuna alırken, orta sahadan Deniz Barış da savunmanın soluna geçti ve G.Birliği pozisyon bulmaya başladı. Ali Tandoğan'ın sağdan yüksek ortasını Mustafa Özkan kafa ile kaleye yolladı, direkten dönen topu Veysel Cihan gol yaptı.

G.Birliği bütün riskleri alarak saldırırken, oyuna Mustafa Gürsel ile Marcel Mbayo da girdi ve bu baskı karambol getirdi. Sporting ise baskıdan kurtulduğu anlarda kontra ataklar yakaladı ama golü bulamadılar ve skoru korudular.

G.Birliği için eleştirimiz şu Savunmanın en önemli oyuncusu Baki Mercimek neden yok? Neden ve niçin Deniz Barış orta sahada oynar? Neden ve niçin Ali Tandoğan sağdan hep arka direğe yüksek orta yapar? Solda ise Deames hücuma hiç çıkmaz? Aslında eleştirilecek o kadar şok şey var ki! G.Birliği'nden bir tek oyuncupyu eleştirmem. O da Serkan Balcı. Bu çocuk ne zaman duracak bilmiyorum. Sakat olmasına rağmen olağanüstü koştu.

Son söz: G.Birliği bu futbol anlayışı ile Lizbon'da bu işi noktalar. Yazık!


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır