kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

SAVAŞ AY


Ünlülerden gaflar...

Dolce dergisi magazin dünyasının ünlülerinden seçme saçmalar derledi. Öyle gaflar yapmışlar ki, çok ciddi bir konuda bile gülünç duruma düşmekten kurtulamıyorlar. Neler mi? İşte;

* İbrahim Tatlıses; "Siz hiçbir kadın tarafından evlenme teklifine uğradınız mı?"

* Davut Güloğlu; "Gizem Özdilli'nin adını bile bilmem."

* Tarkan; "Hiç uçak kullandınız mı?" sorusuna megastarın yanıtı "Bilmeden kalkışmamak lazım."

* Çağla Şikel; "Naomi'nin yanında 10 dakika kaldıysam, 80 dakika telefonla konuşmuştur."

* Haluk Levent; "Ben değil hayranlarıma, normal insanlara bile küfür etmem."

* Özcan Deniz; "Çocuk insanın küçüğüne denmiyor. Çocuk başka bir canlı."

* Seren Serengil; "Sevgilin nereli?" Televizyondaki seyirci; Kars. Seren; "Doğu tarafı oluyor değil mi?"

* Seçkin Piriler; "Dışarı çıktığım zaman tüm pozitif elektrikler üzerime akıyor."

* Şenay Akay; (Kıbrıs'ta ilk sunuculuk denemesi sırasında) "Hoşgeldiniz hanımefendiler ve hanımlar." -"Ben eşim dışında başka bir erkeği bayan gözüyle görmem."

* Petek Dinçöz; "Çok doğurgan bir çilim var. Demek ki ben de doğurgan bir anne olacağım." - "Kadınlar üç beyazdan uzak durun Tuz, şeker ve bir de börek."

Diyanet'i meşgul eden sorular
Özellikle de mübarek Ramazan ayında yurttaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nı telefon, faks ve e-mail bombardımanına tutuyormuş. Ancak başkanlık çalışanları durumdan asla mutsuz değil. Aksine hayırlı bir kamu görevi gördüklerinden ve sevap kazandıklarından dolayı pek bir keyiflilermiş. Peki yurdum insanı ne soruyormuş onlara en çok dersiniz. Yanıtlar aşağıda.

İman artar eksilir mi?
İşte en çok sorulan soru bu, sorunun cevabı da şöyleymiş İman inanılması gereken hususlar açısından artmaz ve eksilmez. Bir kimse, iman esaslarının tümünü kabul edip de, bir ya da birkaçına inanmazsa, iman etmiş sayılmaz. Bu durumda, iman gerçekleşmediğinden, artması ve eksilmesi söz konusu değildir. Ancak güçlü ve zayıf olmak açısından farklılık gösterir; kiminin imanı kuvvetli, kiminin zayıftır.

Huzur ve güven
İmanda bu çeşit farklılığın bulunduğuna Kur'an-ı Kerim'de işaret edilmiştir "Herhangi bir sure indirildiğinde, içlerinden (alaylı bir şekilde) "bu hanginizin imanını artırdı?" diyenler olur. İman etmiş olanlara gelince, inen sure onların imanını artırmıştır." (Tevbe 9/124); "O, inananların imanlarını kat kat artırmaları için kalplerine huzur ve güven indirendir." (Fetih 48/4); "Allah'ın ayetleri kendilerine okunduğu zaman bu onların müminlerin imanlarını artırır." (Enfal 8/2)

Ömür kısalır ya da uzar mı?
Diyanet'e gelen başlıca sorular arasında bir de "Ömür Kısalır Ya Da Uzar mı?" sorusuyla "Ecel nedir?" sualleri varmış. Bunların yanıtları da şöyle geliyor Diyanet'ten

Ecel Kelime olarak mutlak vakit, bir şeyin müddeti veya bir şeyin müddetinin sonu demektir. Dini bir terim olarak ecel, insan ömrünün sonu anlamına gelmektedir. Ecel hayatın son bulması ve ölümün gerçekleştiği zamandır. Bu anlamı ile her canlı için tek bir ecel vardır. Bu ecel Allah'ın kaza ve takdiriyle olup, asla değişmez.

Haberdar olan o!..
Belirlenen ecel, vaktinden ne önce gelebilir ne de o vakitten sonraya kalabilir. Bu hususla ilgili olarak Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulmaktadır. "Her milletin bir eceli vardır. Onların eceli geldi mi, ne bir an geri kalabilirler, ne de öne geçebilirler." (Yunus 10/49); "Allah, eceli geldiğinde hiçbir kimseyi asla ertelemez. Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır." (Mün63/11).


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır