kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

AHMET HAKAN


Erdoğan'a tavsiye: Biraz sükunet lütfen

Artık şunu çok iyi anlamış bulunuyorum Bu ülkenin başına geçenler, sokaklara çıkıp hak isteyen çıkar gruplarından hiç hoşlanmıyorlar..

Süleyman Demirel denince aklımıza "Yollar yürümekle aşınmaz" sözü gelmiyor mu? Turgut Özal'ın Zonguldak'tan Ankara'ya yürüyen işçilere ne kadar öfkelendiği hâlâ aklımızda değil mi? Mesut Yılmaz, imam-hatiplerin orta kısımlarının kapatılması girişimine karşı yürüyüş yapanları 'aydınlıktan korkan yarasalar'a benzetmemiş miydi?

Şimdi üzülerek görüyoruz ki Tayyip Erdoğan da 'yürüyenler'den, hak talep edenlerden hiç mi hiç hoşlanmıyor..

Meydanlara döküleceklerini açıklayan memurlara "Nereye dökülürlerse dökülsünler" demişti. Şimdi de eylem yapan doktorlara benzer tepkiler gösteriyor..

****

Eyleme katılan doktorların hükümete ideolojik olarak karşı çıktıklarına inanan Erdoğan, eylemin art niyetli bir eylem olduğunu, çok tartışmalı gerekçelerle ortaya koymaya çalıştı. Hem de ikna olmaya alabildiğine kapalı, öfkeli bir ses tonuyla yaptı bunu..

Ben bu tutumdan hiç mi hiç hoşlanmadım..

Çünkü Erdoğan, sokaklarda hak talebinin önünü kesmeye çalışan bir tutum içinde.. Erdoğan'ın bu yaklaşımının, eyleme katılan doktorlar hakkında yasal işleme kadar varan sonuçları olacak.

Ben bu sonuçtan da fena halde rahatsızım.

Şimdi Sağlık Bakanlığı ile Türk Tabipleri Birliği arasındaki güncel ihtilaf mevzularına girmek istemiyorum.. Önemli olan bu değil zaten..

Önemli olan şu Zorlu bir tıp eğitimi yapmış, bununla yetinmemiş yine zorlu bir ihtisas aşamasından geçmiş bir uzman doktor, bugün 9 yüz milyon lira maaş alıyor.. Bu kabul edilebilir mi?

****

Diyebilirsiniz ki "Bunun sorumlusu ben değilim."

Tamam, bunu söylemenize kimsenin bir itirazı olamaz. Hakkaniyet sahibi herkes, bugün, çalışanların düşük ücretinin sorumluluğunu tabii ki size yükleyemez..

Ama 'sorumlu siz değilsiniz' diye çalışanlar, durumlarından şikayet edemeyecek mi? Çalışanlar, durumlarını size duyurmak için eylem yapamayacak mı?

Hem siz değil misiniz Avrupa Birliği'ne uyum için 'gösteri ve yürüyüş hakkı'nı genişleten yasal düzenlemeler yapan?

Yoksa o düzenlemeleri tam olarak içselleştiremediniz mi?

****

Bir de işin 'kemalat' yönü var.

Erdoğan, Savaş Ay'a yaptığı açıklamada "Artık bize kemalat hasıl oldu" demişti, yani "Olgunlaştım" diyordu..

Doğru.. En iflah olmaz Erdoğan karşıtları bile bu olgunlaşmayı gözlemliyor ve kabul ediyor..

Ama Erdoğan'ın sivil toplum örgütlerinin eylemlerine karşı geliştirdiği tepkisel tutum, bırakın 'kemalat'ı, 'sükunet hali'yle bile bağdaşmıyor...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır