kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Monaco'da gol rekoru

Fransız ekibin Deportivo'yu 8-3 yendiği maç Şampiyonlar Ligi tarihinin en gollü karşılaşması oldu. Hırvat santrfor Prso attığı dört golle yıldızlaştı

Monaco'daki II. Louis Stadı, Çarşamba akşamı tarihi bir karşılaşmaya evsahipliği yaptı. Monaco'nun, Deportivo La Coruna'yı 8-3 mağlup ettiği maç Şampiyonlar Ligi tarihinin en gollü karşılaşması oldu. Daha önce rekor, 24 Ekim 2000 tarihinde yine bir Fransız şehrinde, Paris'te oynanan PSG-Rosenborg maçındaydı. O karşılaşmayı evsahibi takım 7-2 kazanmıştı.

Sezon başında Real Madrid'ten transfer edilen golcü Morientes'in yokluğu bile kırmızı-beyazlı ekibin farka koşmasına engel olmadı.

Prso krallığa yükseldi
İlk yarısı 5-2 tamamlanan maçta, doğum gününde 4 gol atan Hırvat oyuncu Prso kelimenin tam anlamıyla yıldızlaştı. Prso, bu maç sonunda gol sayısını da 5'e çıkardı ve krallıkta Marsilyalı Drogba ile beraber ilk sırayı paylaştı. Monaco, maç boyu kaleye çektiği 14 şutun 11'inde isabet buldu. Zaten bunların 8'i de gol oldu.

Fransız ekibi ilk yarıdaki 6 şutunun hepsinde de kaleyi buldu ve 5'inin gol yaptı. Deportivo ise tarihinin belki de en ağır yenilgisini aldı. Savunma futbolundaki başarısıyla Avrupa'da kendine yer edinen İspanyol ekibi kalesinde gördüğü 8 golle dağıldı.

Elber'in acı intikamı
Bayern Münih'ten adeta kovulurcasına gönderilen Brezilyalı Elber, Olympique Lyon formasıyla Almanya'da eski takımını yıkan isim oldu

A Grubu'nda Bayern Münih evinde Lyon'a 2-1 yenilirken, ikinci golü atan Elber, adeta intikam aldı. Geçen sezon sonunda Deportivo'dan Makaay'ın transferiyle gönderilen oyuncu, Lyon formasıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü eski takımı Bayern'e attı.

31 yaşındaki futbolcu, "Altı yıl formasını giydiğim takıma gol atmak bana çok tuhaf gedi. Hatta maçtan önce kendimi yanlış soyunma odasındaymışım gibi hissettim" dedi.

İsmail ANNIKIZIL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır