kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

YÖK muharebesi

Yüksek Öğretim Kurulu'nun 22'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara düzenlenen protesto gösterisi, öğrenci-polis çatışmasına sahne oldu.

Eylem nedeniyle, Ankara'da 5 bin 700 polis görev yaptı. Protesto gösterisine ise yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cebeci'den Kızılay'a, polis panzeri takibinde yürüyen göstericiler, Kızılay'da polis barikatıyla karşılaştı. Polis uyarılarına rağmen dağılmayan öğrencilere önce gözyaşartıcı bomba attı. Eylemciler de, ellerindeki flamaların sopaları ve kaldırımdan söktükleri taşlarla karşılık verdi. Panzerlerden tazyikli su sıkılmasıyla, öğrencilerle polisler birbirine girdi. Göstericiler ara sokaklara kaçmaya çalışırken, polisler kovalamaya başladı. Kaçan bir grup gösterici, Çankaya Emniyeti önündeki polis arabalarının camlarını kırarken, nöbetçi polislerin havaya ateş açmasıyla, dağıldılar. İki buçuk saat süren olayda, gözyaşartıcı bomba en çok polis, gazeteci ve izleyicileri etkiledi. Polis, bazı gazetecileri de olayları görüntülediği için copladı.

İÇİŞLERİ BAKANI KIZDI
Olaylardan sonra, CHP milletvekilleri Enver Öktem, Abdülrezzak Erten ve Hüseyin Bayındır'la basın açıklaması yapan KESK Başkanı Sami Evren, "Sivil görünümlü polislerle faşistler, eylemi provoke ettiler. Yakaladığımız provokatörün şu anda polislerin elinde olması lazım'' dedi.

Olay, İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken TBMM'ye de yansıdı. CHP'li Osman Çoşkunoğlu, kendisini arayan güvenilir bir kişinin "Kızılay'da kan gövdeyi götürüyor" dediğini ifade ederek, İçişleri Bakanı'nın müdahalesini istedi. Toplantıda bulunan Emniyet Genel Müdürü ve yardımcıları telefonla bilgi alırken, Bakan Abdülkadir Aksu'nun sinirli olduğu gözlendi.

İstanbul'da ise, Beyazıt'ta türbanlılar ve DEHAP'lıların da aralarında bulunduğu 5 ayrı gösteri yapıldı, gösteriler olaysız sonuçlandı.

Göksel ÇAĞLAV - Cengiz UYSAL - Bülent ERGÜN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır