kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

İlk Kürtçe isim davasında yetkisizlik kararı

Mahkeme, İsmini Ciwan olarak değiştirmek isteyen Doğan Genç'in dosyasını başka bir mahkemeye gönderdi

AB uyum yasaları çerçevesinde Kürtçe'nin serbest bırakılmasıyla açılan davanın ilk duruşmasına İstanbul 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde başlandı. Doğan olan ismini Kürtçe genç anlamına gelen Ciwan olarak değiştirmek isteyen Doğan Genç'in açtığı davanın ilk duruşması, gerginlikle başladı.

Aralarında İHD İstanbul Şube eski Başkanı Eren Keskin'in de bulunduğu bazı kişilerin, duruşma salonuna alınmaması tartışmalara neden oldu. Duruşma salonuna çağrılan polis, sadece davacı Doğan Genç ile Avukatı Metin İriz'i duruşma salonuna alırken, basın mensuplarını ve izleyicileri duruşma salonuna almadı.

AXA OYAK ÖRNEĞİ
Kısa süren duruşmada, Doğan Genç'in dava dilekçesindeki İHD adresi dikkate mahkeme, davayı yetkisizlikle Beyoğlu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Davadan sonra bir açıklama yapan Eren Keskin, uyum yasaları sonucu serbest bırakılan Q, W ve X harflerinin Kürtçe'de bulunduğunu belirterek, bu harflerin geçtiği Kürtçe isimlerin nüfus kayıtlarına yazılması için dava açtıklarını belirtti.

Eren Keskin, Axa Oyak Sigorta şirketinde de X harfinin kullanıldığını belirterek, 'ilginç' bir örnek de verdi.

Doğan Genç'in Avukatı Metin İriz ise, izleyici ve basın mensuplarının duruşma salonuna alınmamasını eleştirerek, "Aleni olan duruşma salonuna neredeyse avukatları bile sokmayan bir hakimle karşılaştık" dedi.

Neslihan KESKİN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır