kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

İki eşini de kanser aldı

Öğretmen Adem Öztürk, 7 yıl önce eşini kanserden yitirdi. Eşinin "sana ve iki çocuğuma iyi bakar" vasiyetini dinleyip Cazibe öğretmenle evlendi, ancak o da kanserden öldü

Manisa Salihli Lisesi Coğrafya öğretmeni Adem Öztürk, 7 yıl arayla iki eşini de kanserden kaybetti. İlk eşi Fen Bilgisi öğretmeni Şenay Öztürk, 7 yıl önce kanserden ölmeden önce eşine, "Bu hastalıktan kurtuluş yok. Ben yakında öleceğim. İki çocuğuma bakabilmen için yeniden evlen. Ben sana Matematik öğretmeni Cazibe Hanım'ı uygun gördüm. Benim çocuklarıma en iyi o bakar" dedi. Adem Öztürk de eşinin ölümünden bir süre sonra Cazibe öğretmen ile hayatını birleştirdi. Ondan da Sami adını verdikleri bir çocukları oldu. İlk eşinden olan Ali ile Ezgi'ye de öz çocuğu gibi baktı. Fakat kanser peşlerini bırakmadı. Bu kez de Cazibe Öztürk (46) kansere yakalandı. Önceki gün ölüme yenik düşen Cazibe öğretmen gözyaşları arasında toprağa verildi.

İKİ ÇOCUKLARI VARDI
Manisa'da Salihli Lisesi'nde görev yapan Coğrafya öğretmenlerinden Adem Öztürk, 1985 yılında Fen Bilgisi öğretmeni Şenay Öztürk ile evlendi. Bu evlilikten biri erkek, biri kız 2 çocukları dünyaya geldi. Mutlu bir evlilikleri olan çifti Şenay öğretmenin hastalığı ayırdı. Amansız hastalığa yakalanan ve yaklaşık bir yıl akciğer kanseri tedavisi gören Şenay öğretmen 1996 yılında hayatını kaybetti. Ancak Şenay öğretmen, hastalığının son günlerinde öleceğini anlayınca, eşiyle konuşarak; "Sen nasıl olsa evleneceksin. İki çocuğumuzu yabancı ellere bırakmaktansa arkadaşım olan Cazibe öğretmenle evlenmeni istiyorum. O çok merhametli ve çocuklarımızı da çok seviyor. Onun için evlenecek olursan onunla evlen"dedi.

KENDİ ÇOCUKLARI GİBİ BAKTI
Şenay Öztürk'ün ölümünden sonra yakınlarının da devreye girmesi ile Adem Öztürk, Cazibe öğretmenle eşinin ölümünden bir yıl sonra 1997 yılında evlendi. Cazibe öğretmen samimi arkadaşı olan Şenay öğretmenin çocukları Ali Erdem (17) ve Ezgi'ye (12) kendi çocukları gibi baktı.

Cazibe öğretmen 1998 yılında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Onun adını da Sami Değer (5) koydular. Ancak Cazibe öğretmen de Adem Öztürk'ün ilk eşi gibi kanser hastalığına yakalandı.

Mutlu evliliğin üzerini bir kez daha kara bulutlar sarmıştı. Yakalandığı göğüs kanseriyle yaklaşık bir yıl boyunca mücadele eden 46 yaşındaki Cazibe öğretmen önceki gün ölüme yenik düştü.

23 YILLIK ÖĞRETMENDİ
Talihsiz öğretmenin cenazesi son 4 yıldır görev yaptığı Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na götürüldü. Orada düzenlenen törenin ardından evinin önüne götürülen cenaze, daha sonra Küçük İmam Camii'nde kılınan cenaze namazından ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye katılan vatandaşlar ve Cazibe öğretmenin öğrencileri göz yaşlarına boğuldu. Cazibe öğretmen 1980'de Uşak Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nden mezun olduktan sonra Salihli Lisesi'nde göreve başladı. 23 yıllık öğretmenlik hayatının son 4 yılında Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda görevini sürdürüyordu.

Fikri KAYLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır