kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

"Yuva"sına müdür olarak geri döndü

Babasız büyüyen ve annesinin maddi olanakları yetersiz olduğu için devlet parasız yatılı okullarında eğitim gören Adanalı Yücel Alparslan on dört yıl önce kaldığı yetiştirme yurduna müdür olarak atandı

Yücel Alparslan, 1974 yılında Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde ailesinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Daha annesinin karnındayken babasını kaybeden Alparslan'ın çocukluk ve gençlik yılları sıkıntı içinde geçti. Üç çocuğuyla yapayalnız kalan anne Emine Alparslan, tarlada çalışarak evlatlarının geçimini sağlamaya çalıştı. Okul çağları geldiğinde çocuklarını yatılı okullarda okutabilmek için harekete geçti. Annesinin girişimleri ile Yücel, eğitimine Mustafabey Yatılı Bölge Okulu'nda başladı. Lise çağı geldiğinde Adana'nın yolunu tutan genç Yücel, Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi. Burada 1986-1989 yılları arasında üç sene kalan ve lise öğrenimine Adana'da devam eden Alparslan, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksek Okulu'nu kazanarak başkente gitti.

Üniversite yıllarında hem çalışıp hem de öğrenimini sürdüren Yücel Alparslan, 1997 yılında Sosyal Hizmet Uzmanı olarak üniversiteden mezun oldu. Önüne çıkan fırsatları iyi değerlendiren ve hayata dört elle sarılan genç adam, Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde uzman olarak göreve başladı. İlk olarak özel bakım yurtları ve kreşlerin bağlandığı Alparslan, bu görevinde gösterdiği başarıyla dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.

ÖNCE "ÇEHRE"Yİ DEĞİŞTİRECEK
Kurumun en gözde elemanları arasına giren Alparslan sonunda, üç yıl boyunca kaldığı Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'na müdür olarak atandı. Geçtiğimiz pazartesi günü büyük bir sevinçle görevine başlayan Yücel Alparslan'ın ilk işi yurtta kalan çocuklarla tanışmak oldu. Çocuklarla bir toplantı yapan ve hepsinin sorununu tek tek dinleyen genç müdür, iyileştirme çalışmalarının startını öncelik sırasına göre belirledikten sonra kolları sıvadı. Kırık, dökük herşeyi ortadan kaldıran Alparslan, yurt binasının baştan aşağı boyanması için hayırseverlerin yardımı ile işe koyuldu. Ustalar bulundu ve yurt boyanmaya başlandı. Kırık lavaboları, çöken tavanları onarttı, çamaşır makinesini tamir ettirerek biriken çamaşırları yıkattı. Şimdi sıra çevre düzenlemesinde.

Kemal KÜÇÜK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır