kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Dünya, üçüz makinesi Fatma Saygı'yı konuşuyor

İngiliz basını 5 kez üçüz doğuran Fatma Saygı'ya geniş yer ayırdı. İngiliz doktorlara göre bu olay gerçek bir mucize ve dünyaya bir asteroidin çarpıp insan neslini yok etmesi kadar küçük ihtimal

Adanalı Saygı Ailesi, geçtiğimiz haftadan bu yana Türkiye'nin gündemine oturdu. Çünkü Fatma Saygı, tam 5 kez doğum yaptı ve her birinde üçüz sahibi oldu. Şimdi yine hamile ve yine üçüz bebek bekliyor... Fatma ve Mehmet Saygı'nın bu üçüz bebek 'ısrarı' dünya gündemine de oturdu. Alman gazete ve dergilerinden sonra bu kez de İngiliz basını, çifte geniş yer ayırdı.

REKORLAR KİTABINA GİREMEDİ
Guardian gazetesi, Fatma Saygı'nın hamileliğinin üreme ve kısırlık uzmanlarını şaşkına çevirdiğini yazdı. Gazete, üremeyi artıracak ilaçlar almadıklarını belirttiği Mehmet-Fatma Saygı çifti için şöyle yazdı Saygı çifti, 6'ncı üçüzlerini bekliyor. Ancak tarihe rekor kırarak geçemediler. Guinness Rekorlar Kitabı'na göre üçüz doğurma rekoru, Madelene Granata'ya ait. İtalyan kadın, 1839-1886 arasında tam 15 kez üçüz bebek dünyaya getirdi.

TIP DÜNYASI OLAYA ŞAŞIRDI
Rekorlar kitabında bir Rus kadın da bir batında çok bebek doğurmasıyla yer alıyor. "Feodor Vassilyev'in eşi" olarak geçen ve 18'inci yüzyılda yaşayan Rus kadın, tam 17 kez hamile kaldı. 16 kez ikiz, 7 kez üçüz ve 4 kez de dördüz dünyaya getirdi. Fatma Saygı'nın durumu da İngiltere'deki doğum uzmanları arasında şaşkınlık yarattı. İngiliz Üreme Derneği'nde görevli Dr. Richard Kennedy, bu kadar çok üçüz dünyaya getirmenin çok nadir bir durum olduğunu söylüyor.

YILDIZ ÇARPMASI KADAR NADİR
Üçüzlere hamile kalma oranının 6 bin 400'de bir olduğunun altını çizen uzman, bir kez üçüz doğurmanın da daha sonra aynı şekilde hamile kalma şansını azalttığını belirtiyor. Dr. Kennedy, "Eğer doğruysa, bu inanılmaz boyutlarda nadir bir durum. Bu dünyaya bir asteroid çarpması ve insan neslini yok etmesi kadar nadir hem de..." diyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır