kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Yılmaz'a kredi oyunu

Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın imzasını taklit ederek, şirketi Tek-Art'a kredi verilmiş gösteren iki banka yöneticisi hakkında dava açıldı

Eski Devlet Bakanı ve eski Trabzonspor Kulübü Başkanı, işadamı Mehmet Ali Yılmaz'ın imzasını taklit ederek, sahibi olduğu Tek-Art Turizm Marina İşletmesi A.Ş. ile Kentbank arasında 2.7 trilyon liralık genel kredi sözleşmesi düzenledikleri iddia edilen Kentbank Harbiye Şubesi yetkilileri Yasin Hilmi Yazan ile Mustafa Selçuk hakkında dava açıldı. Yılmaz'ın imzası taklit edilerek, gerçekleştirilmek istenen banka sahteciliği olayı, sanıkların avukatları aracılığıyla İstanbul 14. İcra Müdürlüğü'nde başlattıkları icra takibi sonucunda ortaya çıktı.

2 trilyon 797 milyar 648 milyon liralık icra takibi ile karşılaşan işadamı Mehmet Ali Yılmaz, avukatı Abdullah Buladı aracılığıyla önce borca itiraz etti, daha sonra da İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde genel kredi sözleşmesinin iptali istemiyle dava açtı.

İcra takibiyle ortaya çıktı
Bununla da yetinmeyen Yılmaz, imzasını taklit ederek sahibi olduğu Tek-Art Turizm Marina İşletmesi A.Ş. ile Kentbank Harbiye Şubesi arasında, 30 Mart 2000'de toplam 5 milyon dolar, 30 Kasım 2000'de ise 1 milyon dolar tutarında üç adet ayrı genel kredi sözleşmesi imzalayan ve toplam 2.7 trilyon lira kredi aldığı iddia edilen iki banka yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında, genel kredi sözleşmesinin "müşterek borçlu ve müteselsil kefiller" bölümlerine atılan ve Yılmaz'a ait gözüken imzaların sahte olup olmadıklarının tespiti için bilirkişi raporu istendi. Bilirkişiler Prof. Aygün Tugay, Adli Tıp Uzmanı Dr. Çetin Seçkin ve Kriminal Polis Laboratuvarı Müdür Yardımcısı İsmail Özkan sözleşmelerdeki imzanın Mehmet Ali Yılmaz'a ait olmadığı yolunda görüş bildirdiler.

İfadesine başvurulan Yılmaz da imzaların kendisine ait olmadığını ve söz konusu kredi ile bir ilişkisinin bulunmadığını söyledi. Yılmaz, "Ben Kentbank A.Ş. Harbiye Şubesi'nden böyle bir kredi almadığım gibi krediyi kullanan şirkete de kefaletim söz konusu değildir. Bunu yapan kişilerden şikayetçiyim" dedi.

İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Kentbank Harbiye Şubesi yetkilileri Yasin Hilmi Yazan ve Mustafa Selçuk haklarında "Sahte kredi sözleşmesi ile bankadan başkası adına kredi almak" suçundan 7.5'şar yıl hapis cezası talep edildi.

Atilla DİŞBUDAK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır