kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Devlet gölge etmeyecek

Türkiye'de 'paradan para kazanma' devrinin bittiğini belirten Ali Babacan, bunu herkesin kabul etmesi gerektiğini vurguladı. Babacan, "Devlet de üretimin önüne gölge olmayacak" dedi

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısına başkanlık eden Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye'de paradan para kazanma devrinin son bulduğunu söyledi. Bunu herkesin anlayıp kabul etmesi gerektiğine işaret eden Babacan, artık üretim istihdam ve ihracatla kalkınma döneminin başlandığını vurguladı.

Ali Babacan, krizlerle ağır yara alan ekonomideki olumlu gelişmelerin halk tarafından da gözlemlendiğini kaydetti. Babacan, artık devletin üretim ve yatırımın önünde engel değil, yardımcı görevi göreceğine dikkat çekerek, şunları söyledi "Hükümet olarak özel sektör eliyle kalkınma modelini izliyoruz. Felsefemiz özel sektörün önünün açılması ve gölge edilmemesidir" diye konuştu.

FAKİR İLLERE TEŞVİK
Kişi başına milli gelirin 1.500 doların altında olduğu 36 ilde yatırım ve istihdamın teşvik edilmesine ilişkin tasarının kısa süre içinde Meclis'e sevk edileceğini açıklayan Babacan, bu teşviklerin bedelsiz arsa tahsisi, istihdam ve vergilere yönelik iyileştirmeler olacağını belirtti. Babacan, normal yörelerde işverenler için 450 milyon lira olan asgari ücretli işçi maliyetinin, teşvik edilecek illerde 270 milyon liraya düşeceğini kaydetti.

Babacan, önceki gün açıklanan Tekel ihalesi teklifleri konusundaki sorular üzerine şunları söyledi "Sayısal olarak ilgi çok iyi. Rakam da az ya da çok piyasanın belirlediği rakam. Makro ekonomik dengeler ne kadar iyi olursa rakamlar da o kadar iyi olur. Önemli olan bu hükümet özelleştirme istiyor mu? Hükümet olarak biz bu işi istiyoruz. Bu özelleştirme illa ki olacak. Bugüne kadar özelleştirme hep laftaydı, aslında kimse istemiyordu. Biz istiyoruz. Bu süreç devam edecek."

AHLAKSIZ BÜROKRASİ
Babacan'a, Tekel'in özelleştirme rakamının düşük çıkmasına "Türk bürokrasisinin ahlaksızlığını" gerekçe gösteren Financial Times Gazetesi'nin yorumu hatırlatıldığında ise, "Ben okumadım ama bu ifadeye katılmak mümkün değil" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır