kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Rusya'ya 23'üncü Ramstore

Dün açılan Podolsk Alışveriş Merkezi ile Migros, Rusya'daki mağaza sayısını 23'e çıkardı. Migros yıl sonuna kadar 3 mağaza daha açacak

Migros, dün açtığı Ramstore Podolsk Alışveriş Merkezi ile Rusya'daki mağaza sayısını 23'e çıkardı. Yılsonuna kadar açılacak 3 Ramstore ile mağazası sayısı 26'ya ulaşacak. Migros'tan yapılan açıklamada, 1997 yılında hizmet vermeye başlayan ve Rusya'da perakende sektörünün lideri konumunda olan Ramstore'ların, Moskova'da yılda yaklaşık 22 milyon müşterinin alışveriş yaptığı, kaliteli ve uygun fiyatlı Türk mallarına ciddi bir ihracat potansiyeli yarattığı alanlar olduğu kaydedildi.

Rusya'da geçtiğimiz yıl Ramstore'lar için 200 milyon dolar yatırım yapıldığı, bu yıl sonunda tutarın 250 milyon dolara ulaşmasının beklendiği bildirilen açıklamada, 2003'te Moskova'da Zelenograd, Julebino, Sokol 2, Sportivnaya, Trifanovsky mağazalarının açıldığı, Moskova dışında da Sibirya'nın Krasnoyarsk bölgesi ve Tataristan'ın Kazan kentinde birer Ramstore açıldığı anımsatıldı.

Migros açıklamasında, ''Migros'tan haftada bir mağaza'' anlayışıyla yıl içinde toplam 50 mağaza açıldığı belirtilerek, yılın 492 mağazayla kapatılmasının hedeflendiği ve yıl sonunda yüzde 12 büyüme öngörüldüğü kaydedildi.

FİYATLAR % 0.8 DÜŞTÜ
Bu arada açıklamada, Ramazan indirimleriyle fiyatların ortalama yüzde 0.8 düştüğüne ve Migros enflasyonunun TÜFE'nin 4 puan altında olduğuna da dikkat çekildi. Alışverişte sepet ortalamasının da 8 dolardan 12-13 dolara çıktığı, satışların yüzde 45, müşteri sayısının yüzde 8 arttığı belirtildi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır