kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Amerika'nın en azılı seri katili

Büyük bir soğukkanlılıkla tam 48 kadını öldürdüğünü itiraf eden Gary Ridgway'i dinleyen kurban yakınları mahkemede gözyaşlarına hakim olamadı

25 YILDIR CİNAYET İŞLİYOR
Amerikalı seri katil Gary Ridgway, ölüm cezasından kurtulmak için yaptığı anlaşma çerçevesinde Seattle kentinde yapılan duruşmada çoğunluğu 1980'li yılların başında olmak üzere ülkenin kuzeybatısında 48 kadını öldürdüğünü itiraf etti. Böylece Amerika tarihindeki en büyük seri katil davası da aydınlanmış oldu. Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen yaşadıkları kâbusu bir türlü unutamayan kurbanların yakınları mahkemede gözyaşlarına boğuldu.

HEPSİNİ PLANLI ÖLDÜRDÜ
Kurban yakınları, tutuklandığı 2001 yılından bu yana "Green River katili" olmakla suçlanan Ridgway'in "İşlediğim her cinayet aynı plan dahilindeydi. Onların ortadan kaybolduklarının hemen fark edilmediğini, hatta belki de hiçbir zaman fark edilmediğini biliyordum" açıklamasıyla bir kez daha yıkıldı. Bu Amerika'daki en büyük seri katil davası olsa da ilk seri katil kâbusu değil. Daha önce de başta Amerika olmak üzere diğer ülkelerde buna benzer davalar yaşanmıştı.

TARİHİN EN AZILI SERİ KATİLLERİ
* Robert Lee Yates; Helikopter pilotu olan 48 yaşındaki beş çocuk babası seri katil çoğunluğu fahişe ve uyuşturucu satıcısı olmak üzere toplam 15 kişiyi öldürdü.

* Ted Bundy; 70'li yıllarda Washington ve Oregon'da 28 kişiyi öldürdüğünü kabul etti. 1989 yılında idam edildi.

* Robert Willam Pickton; Kanadalı çiftçi son 20 yılda 60 fahişeyi öldürüp domuzlara yedirmekle suçlanıyor.

* Harold Shipman; Eski bir doktor olan Shipman İngiltere'nin en azılı seri katili. 2000 yılının ocak ayında 15 hastasını öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan seri katil 215 hastasını öldürdüğünü itiraf etti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır