kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Erdoğan KKTC'den "güçlü mesaj" verecek

KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Ahmet Zeki Buluç, kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım'da yapılacak törenlere devletin zirvesini davet etti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in törenlere katılmama kararı aldığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı ve "güçlü mesajlar vereceği" öğrenildi. Ordu ve hükümetten kimlerin katılacağının son iki günde belli olacağı belirtildi. Başbakan Erdoğan, strateji belgesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. AB üyeliği için yerine getirilmesi gereken Kopenhag Kriterleri arasında "Kıbrıs diye bir şart olmadığını" vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"
1 MayIs'a kadar biz, bugüne kadar olumlu tutumumuz neyse, bunu sergileriz. AB üyesi ülkeler bu konuda bizim düşüncelerimizi, tutumumuzu çok açık ve net şekilde bilmektedir. Adil ve kalıcı bir çözümden yana olan mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Hükümetimiz uygulamaya yönelik adımlarını atmaya başlamıştır. Bunları kararlılıkla 2004 Aralık ayına kadar süratle geliştirecek ve atacaktır. Uyum yasaları konusunda Türkiye'den övgüyle söz ediliyor. Kıbrıs konusuyla ilgili orada bir ilinti kurulmaya çalışılmıştır. Biz verdiğimiz sözler neyse, onları tutma gayreti içindeyiz.

Zeynep TUĞRUL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır