kapat
07.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

"Cesaretiniz kırılmasın"

AB Komisyonu'nun Türkiye temsilcisi Hans Jörg Kretschmer, ilerleme raporu ve strateji belgesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, genel seçimlerden sonra kurulan iki hükümetin de AB üyelik sürecinde kayda değer kararlılık gösterdiğini belirtti.

2003'ün kolay bir yıl olmadığını vurgulayan Kretschmer, ekonomik zorlukların yanı sıra Irak sorunu nedeniyle yaşanan siyasi zorlukların da bulunduğunu belirttiği açıklamasında şunları söyledi Üyelik sürecinde daha yapılacak çok şey olması, cesaretinizi kırmamalı. Rapor son derece olumlu ve teşvik edici. Ayrıca objektif ve adil değerlendirmeler içeriyor. Geçirilen dört reform paketi, hassas konulara değinmeleri açısından önem taşıyordu. AB mevzuatıyla uyum sürecinde de ilerlemeler kaydedildi. Ancak yapılması gereken daha çok şey var...

"SADECE DURUM TESPİTİ"
Temel siyasi kriterlerin henüz karşılanmadığını savunan Kretschmer, ilerleme kaydedilmesi gereken alanların "yasama ve yargının bağımsızlığı, ifade, din ve örgütlenme özgürlükleri" olduğunu söyledi. Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde daha çok ilerleme görmek istediklerini, raporun önümüzdeki yıl için "yol gösterici" kabul edilmesi gerektiğini kaydetti. Kıbrıs'ın siyasi kriterlerin bir parçası olmadığını söyleyen temsilci, "Diğer taraftan Kıbrıs sorununa çözüm, AB için büyük önem taşıyor" dedi. Strateji belgesinde çizilen "üyelik-Kıbrıs'ta çözüm" bağlantısının da sadece bir "durum tespiti olduğunu" öne sürdü.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır