kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

LEVENT TÜZEMEN


Şah ortada kaldı

İnönü Stadı'nda koşullar demokratik değildi. Yedek kulübelerinin çarşı tribünlerine yakın olmasından ve yaşanan ağır tacizden Galatasaray kulübesi tiyatro seyircisi gibi kaldı. Lucescu, takımını özgürce yönetirken Terim, ağır küfürler altında ve atılan cisimlerden burnunu ucunu bile kulübeden çıkaramadı. Utanç tablosunu Sinan Engin bile frenleyemedi.

Yaşananlar korku tüneline benziyordu. Beşiktaş seyircisi yaktığı meşaleleri Galatasaray taraftarınn üzerine boca ederken stadı da dumana boğup oyunun temposunun içine etti. Bu meşaleler stada nasıl sokuluyor? Güvenlik güçleri kontrol yapmıyor mu?

İki takımın da taktiği satranç misali oynatmamak üzerineydi. Beşiktaş'ın 3-4-2-1 sistemine karşılık Galatasaray 3-1-4-2 düzeninde karşılık verdi. Lucescu ve Terim kanatlardan baskın yememek için çift dikişli önlem almıştı. İlk 5 dakikada göbekten delinen Galatasaray savunması, İbrahim ve Tümer'in hücum girişimlerini atlattıktan sonra topu ayağa oynayarak Beşiktaş'ı frenlemeye çalıştı.

Terim'in taktik planı ve oyuncu seçimi Beşiktaş'ı durdurmak üzerineydi. Beşiktaş savunması havadan üstündü ama çabuk top çeviren ve hızlı hücuma çıkan takımlara karşı bocalıyordu. Top G.Saray'a geçtiğinde Beşiktaş alelacele orta alanda kalabalıklaşıyor ve rakibin hızlı hücuma çıkmasına engel oluyordu.

Giunti, İbrahim ve Tümer, Prates'in bölgesinde kurdukları pas üçgeniyle kolay adam eksiltiyor, G.Saray'ın sağından hücuma kolay çıkıyordu. G.Saray önde pres yapıp Beşiktaş savunmasını hataya zorladığında riske girmeyen Ronaldo-Emre ikilisi Cordoba'yı libero gibi kullanıyordu.

Orhan Ak ile Ergün birbirlerine uzak oynadığından ve Kaan Dobra da hücuma çıkmadığından soldan G.Saray etkili bindiremiyordu. Ayhan kazandığı topları ayağa oynuyor ama gol bölgelerinde o toplar düzgün pasa dönüşmüyordu. Prates, Sabri, Bratu "Acele hücum edelim" düşüncesiyle organize olamayıp kolay top kaybediyordu.

Prates ve Mondragon'un ortak hataları sonucu Tümer'in önünde gelen topu De Boer kamikaze oluyordu. Galatasaray, Beşiktaş savunmasını iki kez ard arda az adamla yakaladı. Ama Hakan Şükür gol hamlelerinde geç kaldı.

İkinci yarının ilk 5 dakikasında pres yapan ve orta alanı çok adamla tutan G.Saray, yalancı baharı andıran ataklardan sonra ayağa sık top gezdirerek Beşiktaş'ı oyundan düşürmeye çalıştı.

Galatasaray'ın hedefi zamana oynayıp oyunu ısıtmamak ve sinsice gol bulmaktı. Frnak De Boer ve Ayhan ikilisi "Garanti pas" anlayışında G.Saray'a sakinlik pompalıyordu. Lucescu'nun Ahmed Hassan ve Sinan'la "Şah-mat" hamlelerine Terim Hasan'la karşılık verdi. Ancak şah ortada kaldı. G.Saray, İnönü'ye yenilmemek için gelmişti, istediğini aldı, sevinen F.Bahçe oldu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır