kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

ALTAN TANRIKULU


İşte bütün mesele bu...

Fenerbahçe yeni kurulmuş bir takım.. Karışmaya meyilli.. Lige de çok iyi başlamamışlar.. Çok iyi futbol da oynamıyorlar.. Ama zor da olsa kazana kazana ilerliyorlar..

Galatasaray tarihinin en iyi kadrosuna sahip.. UEFA şampiyonu ekibe Jardel gibi, Serkan gibi büyük golcüler eklenmiş. Üstelik sezon başında Süper Kupa'yı kazanıp havalarına hava katmışlar..

Birinin başında Mustafa Denizli, diğerinin başında Mircea Lucescu var.. Saha Galatasaray'ın mabedi Ali Sami yen.. Skor 0-0.. Pozisyon yok gibi.. Sezonun ikinci yarısında rakibini 2-1 yenen sarı-lacivertli ekip şampiyonluğu kazanıyor.. Lucescu'lu Galatasaray ise ikincilikte kalıyor..

Platon'un güzel bir sözü var.. Kazanmak için rakibinin hata yapmasını bekleyenlerin kulağına küpe olacak.. "Kendi kendini yenmek zaferlerin en büyüğüdür" diye..

Lucescu çok iyi bir teknik direktör.. Türk futbolunu çok iyi biliyor. Türk medyasını iyi biliyor.. Türk futbolcusunu iyi biliyor.. Mükemmel bir analist.. Mükemmel bir taktisyen.. Çok iyi bir psikolog.. Ama büyük bir teknik direktör değil..

Eline gelen fırsatları iyi değerlendiren biri.. Ama şartları zorlamak yerine, var olanı korumak esas hedefi.. Kazanmaktan önce, kaybetmemek. İşte bütün mesele bu..

Terim'in üzerine çok gidildi.. Fenerbahçe'ye de, Beşiktaş'a da kaybedebilirdi. Kaybetse de sürpriz olmazdı. Çünkü Fenerbahçe de Beşiktaş da Galatasaray'dan daha iyi kadroya sahiptiler, daha formdaydılar ve daha istekliydiler..

Ama bu iki maçı da Galatasaray kazanabilirdi. Bu da Terim farkı galiba.. Terim yenilmeyi kabullenemeyen biri.. Öfkesinin, hırçınlığının, gerginliğinin en büyük nedeni bu.. Terim'in kabullenemediğini takım da kabullenmeyince ortaya iki önemli beraberlik çıktı..

Maçın akıllarda kalacak önemli pozisyonları var. Direklerden dönen toplar.. Verilmeyen bir penaltı.. Gösterilmeyen bir kırmızı kart.. Atılamayan iki mutlak Beşiktaş golü.. Ama Beşiktaş bu kazanmak için daha çok çaba göstermeliydi.

Lucescu'yu aşmalıydı sahadakiler.. daha cesur, daha fazla risk alan taraf olmalıydı..

Çünkü Galatasaray dün gece yenebilecekleri bir takımdı.. 6 ay sonra şartların ne olacağını kim bilebilir ki..


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır