kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

EROL KAYNAR


Seyirciye yakışmadı

İki takım da oyuna kontrollu futbolla başladı. O kadar ki, birbirlerini kontrol etmekten oyunu kurmakta zorluk çektiler. Galatasaray'ın sağ tarafının çok açık verdiği dakikalarda, Beşiktaş, İbrahim ve Tümer ile 2 tane net pozisyon buldu ama kullanamadı. 30. dakikaya gelindiğinde Galatasaray oyunu biraz dengelemeye başladı. Ama bu dakikalarda Prates ve Mondragon ceza alanında ortaklaşa öyle bir hata yaptı ki, boşta kalan topta İlhan Mansız'ın, Tümer'e çıkardığı pası Frank de Boer kornere atmasa Beşiktaş öne geçmişti. İlk yarı golsüz biterken, oyunun gidişatı da bu yöndeydi.

Beşiktaş ikinci yarıya oyunu rakip sahaya yıkarak başladı. Bu devrenin önemli bir bölümü de, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da Beşiktaş'ın sol kanadı ile (yani İbrahim), G.Saray sağ kanadı (yani Prates) arasında geçti. Görev adamı(!) Pancu görevini tamamlayıp yerini Ahmed Hassan'a bıraktı. Bu değişiklikten sonra Beşiktaş daha tehlikeli olmaya başladı Galatasaray kalesinde.

Ancak maçın meşaleler yüzünden 10 dakika durması dengeleri G.Saray lehine değiştirdi. Gol atmaya çalışan Beşiktaş'ı durdurdu bu meşaleler. Açık tribündeki seyirciler birbirlerine attığı meşalelerde olan aradaki engelli futbolseverlere oldu. Üzerlerine düşen meşalelerden yanma tehlikesi geçirdiler. Yazıktır, kendinize acımıyorsunaz, bari binbir meşakkatle maçlara gelmeye çalışan engelli seyircilere acıyın.

Sonuçta maç bu görüntülerle çığrından çıktı.

Giunti'ye özel bir yer açmak gerek. Her yerde, her topta o vardı. Hemen her topu da olumlu kullandı. Beşiktaş tüm kozlarını sahaya sürdü. Buna karşılık skoru değiştirebilecek beceriyi gösteremeyen de yine beşiktaş'tı. Hele Sinan'ın son dakikalarda kaçırdığı gole inanamadım.

Maçın ilginç yanlarından bir tanesi, Zago'nun oynatılmamasıydı. Bu arada Cihan'ın Emre'ye yaptığı direkt kırmızı kartlık harekete hakem İsmet Arzuman'ın seyirci kalması inanılır gibi değildi. Aynı hakem De Boer'in ceza sahası içerisinde topu İlhan'ın önünden yumrukla uzaklaştırmasına göz yumdu. İsmet Arzuman gibi bir hakeme bunlar hiç yakışmadı.

Sonuç olarak Galatasaray'ı bilmem ama beraberlik Beşiktaş için herşeye rağmen kötü sonuç olarak algılanmamalı. Ne var ki, Beşiktaş'ın, Galatasaray'ı kendi sahasında bu şartlar altında rahatça yenmesi gerekirdi. Ama herşeye rağmen bir derbi maçıdır, alınan her puan kıymetlidir.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır