kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

KAZIM KANAT


107 dakikalık maç

Futbol kalitesi yüksek değilse bunun nedeni ilk yarının 51.5, ikinci yarının 55.5 dakika oynanması. Yani 107 dakika oynandı. Böylesine temponun kesildiği bir maçta herkesin motivasyonu bozuldu, Beşiktaş'ın da, Galatasaray'ın da.

Biliyorum soru şu; "Galatasaray neden yenilmedi değil Beşiktaş neden ve niçin yenemedi?" Elbette bu soruyu basit bir biçimde cevaplayabiliriz Sinan Kaloğlu bir metreden topu boş kale yerine Mondragon'un üzerine yavaşça vurmasaydı Beşiktaş kazanacaktı.

Ama konu bu değil. Böylesine büyük bir derbiyi böylesine korkakça kilitleyen Mircea Lucescu'yu eleştirelim. Neden Fatih Terim'i eleştirmiyorum, çünkü onun mazereti var. Beşiktaş karşısında önce yenilmemek sonra atabilirsem atarım gibi klasik bir futbol felsefesine sarılan Terim'i elbette hoş göreceğiz. Tekrar başa dönelim.

Bu maçı Lucescu, Terim'e hediye etti. Sadece bir örnek; Galatasaray'ı oynatmamak uğruna Beşiktaş'ın sistemini çöpe attı. Yani çok sarıldığı o sisteme ihanet etti. Beşiktaş'ın iyi futbol oynamasını engelledi. Lucescu'nun bir tek doğrusu vardı o da Gaziantep maçının ilk 11'ini bozmaması. Bu, iyi oynayan oyunculara saygıydı. Buna kabul. Kabul edilmeyecek nokta şu; maç başladı Beşiktaş'ta çok kötü oynayanlar var, sağda Kaan Dobra inanılmaz kötü. Orta sahada Daniel Pancu, o da çok kötü. Geçen haftanın en iyi oyuncusu İlhan Mansız-Tümer Metin ikilisi ise hayal kırıklığı. Hadi diyelim Tümer Metin kötü oynadı, peki İlhan Mansız neden ve niçin her zamanki rakip meslektaşı ve hakemle uğraşmayı sürdürür? Oysa daha geçen hafta İlhan Mansız adam oluyor demiştik.

Tekrar teknik adamlara dönelim. Lucescu ve Terim korku yüzünden oyunu orta sahada düğümlediler. İkisi de altışar kişi ile orta sahada topa hakim olmak istediler. Bazen çok komik şey oldu. 20 metrelik bir yerde 20 futbolcu topa sahip olmak için oynadılar. Sanki Amerikan futbolu oynadılar. Pozisyonlar hep kontrataktan oldu. Son yarım saatte Lucescu oyuna damgasını vurdu. Üç değişiklikle maçı kurtarmak istedi. Kurtarabilirdi de.

Terim ise kazanmak için değil, skoru korumak için Hasan Şaş'ı oyuna sürdü. Geç kalınmış bir tercihti. Pozisyonlara bakın, Galatasaray'ın pozisyonu yok gibi. Bir tek Sabri'nin uzaktan şutu. Beşiktaş ise maçın başında ve sonunda üçer pozisyon yakaladı. Panik, beceriksizlik, acemilik yüzünden hepsi kaçtı.

Maçın hakemi İsmet Arzuman'ı fazla eleştirmek çünkü büyük yanlış yapmadı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır