kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

ÖMER ÜRÜNDÜL


Derbi klasiği

Dün gece İnönü Stadı'nda günümüz futbolunun kritik derbilerde istediği ilkelere uygun bir karşılaşma izledik. İki takım da öncelikle birbirlerini oynatmamak düşüncesi içindeydiler.

Beşiktaş evsahibi olmanın avantajı ile oyuna süratli başladı. İlk 10 dakikada İbrahim ve Tümer'in güzel sprintleri ile gole yakın iki atak geliştirdi. Ardından kısa bir bölüm yine Beşiktaş rakibinin üstüne gitti. Sonra oyun dengelendi. Galatasaray geride yerleşme düzenindeki hataları giderdi. Kanatları yardımlaşmalı tıkadı. Tayfur ve Giunti'nin ofansif etkinliği frenlendi. Ayhan şahsiyetli bir futbolla orta sahaya ağırlık koydu. Cihan defansif yönden kendisine yardımcı oldu. Ancak ofansif anlamda etkisiz kaldı. Hakan Şükür, Emre'nin markajında kilitlenirken, Bratu kaliteli bir plasesi hariç sahada fazla gözükmedi. Sabri de bal yapmayan arı gibiydi. Bu şartlarda Galatasaray hücumda yetersiz kaldı. Sadece devrenin son 5 dakikasında karşı kalede tehlikeli oldu.

İkinci devre yine kontrollu anlayışla başladı. İki taraf da birbirlerine uzun süre üstünlük sağlayamadılar. Karşılıklı ataklar vardı ama pozisyon yoktu. Bu arada tribünlerde meydana gelen olaylarla maç uzun bir süre durdu. Mücadele sonuna kadar kora kor devam etti. Galatasaray büyük bir direnç gösterdi ve rakibine hiçbir şekilde baskı kurma imkanı tanımadı.

Ancak Beşiktaş'ın da alışılmış takım savunmasındaki artılar pozisyon bulmalarına imkan vermedi. Lucescu'nun yaptığı 3 oyuncu değişilikleri ile hücumda takıma canlandırmak için yaptığı hamleler de Beşiktaş'a bir şey kazandırmadı.

Maçın en net pozisyonu ise son dakikalarda gündeme geldi. Ahmed Hassan'ın çaprazdan direkten dönen vuruşunda, topu önünde bulan Sinan adeta Mondragon'a geri pas verdi. Ve de mücadelesi yüksek ama pozisyonu kısır derbi beraberlikle noktalandı.

Ayhan ve De Boer en başarılı isimlerdi G.Saray'da. Bilhassa Ayhan'ın orta sahadaki devamlılığı ve başarılı performansı takdire layıktı. Beşiktaş'ta ise en başarılı isim Emre Aşık idi. Hem defansın gediklerini kapattı, hem de Hakan Şükür'e nefes aldırmadı. Hakem İsmet Arzuman zorluk derecesi yüksek derbiyi çok başarılı yönetti. Gereksiz kartlara girmedi, gösterdikleri ise doğruydu. Kondisyonu mükemmeldi, ayrıca oyuncularla olumlu diyalog kurarak, tansiyonu yükselmesini önledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır