kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Digiturk, Turkcell'e stratejik değer katar

Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar, "Digiturk faaliyet alanımız içindedir" dedi ve ekledi "Digiturk, Turkcell'e stratejik değer katacak"

Turkcell, küçük ortağı TeliaSonera'nın karşı çıkmasına rağmen ana ortağı Çukurova Grubu'nun paralı dijital TV kanalı Digiturk'u 108 milyon dolarlık defter değeri üzerinden satın alma planlarının sürdüğünü ve bunun cazip bir yatırım olduğunu açıkladı.

Turkcell'den yapılan açıklamada, ertelenen olağanüstü genel kurul toplantısının aralık veya ocakta bir genel kurul toplantısıyla yinelenebileceği belirtildi. Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar, önceki gün yetersiz katılım nedeniyle ertelenen olağanüstü genel kurul toplantısında görüşülmesi planlanan Digiturk'u satın alma kararı konusunda, "Biz bu konuda sinerjiye inanıyoruz ve bu konuda planımızı yürüteceğiz" dedi.

"Turkcell yönetimi, Digiturk'un Turkcell'e stratejik değer katacağına ve cazip bir teklif olduğuna inanıyor. Bu karar hem stratejik hem de finansal açıdan değerlendirilmektedir" diyen Akpınar, TeliaSonera'nın Digiturk'un satın alınmasının faaliyet alanı dışında bir yatırım olduğu eleştirisine şöyle yanıt verdi "Digiturk bir teknoloji firması, yani başka sektörden değil."

GSM sektöründe Türkiye'de sınırlı sayıda yatırım imkanları olduğunu belirten Akpınar, uluslararası alanda Irak GSM şebekesi oluşturmak için verdikleri lisans teklifinin kabul edilmediğini ve bu nedenle Digiturk yatırımının cazip olduğunu belirtti. TeliaSonera'nın Turkcell hissesini satıp satmayacağı konusuna ilişkin ise Akpınar, "Bu stratejik bir konu ve hissedarları ilgilendiriyor. Yönetim olarak ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum" dedi.

Turkcell eylülde yaptığı açıklamada, Digiturk'te Yapı ve Kredi Bankası'na ait yüzde 72'lik hisseyi satın alma niyetini belirtmişti. TeliaSonera daha önce Turkcell'in telekom dışı bir firmaya yatırım yapma girişimine karşı çıkmış ve Turkcell'in telekom sektörüne odaklaşması gerektiğine dikkat çekmişti.

Turkcell'in ortaklarının doğrudan ve dolaylı payları dikkate alındığında ortaya çıkan ortaklık yapısına göre, Çukurova Grubu'nun şirketteki payı yüzde 42.3, Sonera Holdign'in payı ise yüzde 37'de bulunuyor.

EKONOMİ DÜZE ÇIKTI
Turkcell'in yılın ilk 9 aylık performansına ilişkin bilgi veren Akpınar, Türkiye'de giderek iyileştiğini söylediği makroekonomik koşulların şirket ve sektör için olumlu olduğunu belirtti. Akpınar, "Türkiye'nin pozitif görünümü 2003'ün 3. çeyreğinde de devam etti. Düzenli seyreden enflasyon seviyesi ve güçlü Türk Lirası gibi makrokeonomik göstergelerin gelişmesi ile tüketici güveninde artış gözlendi" dedi.

Akpınar güven ve rekabet ortamına rağmen Turkcell'in operasyonel sonuçlarında güçlü bir gelişme olduğunu ve şu ana kadar bir çeyrekte gözlenen en yüksek geliri kaydettiğini belirtti.

Turkcell'den rekor kâr; 407 trilyon
Döviz kuru ve faizdeki düşüşle birlikte ekonomide yaşanan canlanma borsanın önde gelen şirketlerinin 9 aylık net kârına olumlu yansıdı.

İMKB'ye bağımsız denetimden geçmemiş 9 aylık mali tablolarını gönderen önde gelen şirketlerden Tüpraş'ın net kârı 372.9 trilyon lira olurken geçen yıl aynı döneme göre yüzde 232.5 artış kaydetti. Şirketin geçen yıl aynı dönem net kârı 112.1 trilyon lira olmuştu. Cep telefonu operatörü Turkcell'in 9 aylık net kârı 407 trilyon lira oldu. Şirket geçen yıl aynı dönem 207 trilyon lira net kâr elde etmişti. Böylece kârda yüzde 96 artış gerçekleşti.

Sabancı Holding'in 9 aylık net kârı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 250 artarak 168.6 trilyon lira olarak gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönem net kârı 48.1 trilyon lira olmuştu.

Koç grubunun otomotiv şirketi Tofaş Fabrika, 6 aylık dönemde elde ettiği 3.2 trilyon liralık net kârı 9 ay sonunda 8 trilyon liraya çıkardı. Şirket geçen yıl 9 aylık dönemde 613 milyar lira zarardaydı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır