kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Dolar durulunca borsa zirveye çıktı

Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik dizginlenince, borsaya para girdi. Dün endeks yüzde 2.5 artarak yılın en yüksek seviyesi olan 15 bin 754 puana çıktı

Döviz, kurunda son bir hafta içinde yaşanan hızlı yükselişin durulması ile para girişi yaşanan borsada, endeks dün yüzde 2.5 oranında yükselerek, yılın en tepe seviyesini gördü.

İMKB-100 Endeksi 15 bin 754 puan ile yılın en yüksek kapanışını yaptı. Ayın son işlem gününü bu ayın 3. rekor kapanışı ile tamamlayan endeksin bundan önceki zirvesi 6 Ekim'de 15 bin 719 puan olmuştu. Borsaya para girişinin olmasında dövizdeki durulmanın yanı sıra şirketlerin 9 aylık bilançolarının umut vermesi de etkili oldu.

Tüpraş ve Tekel özelleştirmelerine ilişkin belirsizliklere karşın bankaların kârlılığına ilişkin beklentiler mali sektör hisselerinde artışa neden oldu. İmar Bankası'nda ödemelere ilişkin nihai kararın açıklanması ve AB'ye yönelik beklentiler de piyasada yönü belirleyici etki yaptı.

Dolar önceki günkü düşüşünün ardından dün de 1 milyon 485 bine kadar geriledi. Faiz piyasalarının üzerindeki olumsuz havada dağıldı. Bono faizleri yüzde 31.2'ye geriledi.

Bu arada Hazine gelecek hafta çarşamba günü 3.9 katrilyon lirası piyasaya olmak üzere yapacağı 4.14 katrilyon liralık iç borç geri ödemesini karşılamak amacıyla 4 Kasım salı günü her ikisi de TL cinsi olan, 259 günlük bono ve 406 günlük devlet tahvili ihaleleri düzenleyecek.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır