kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Bireysel emeklilikte rekabet hızlı başladı

Hafta başında katkı payı toplamak üzere izin alan emeklilik şirketleri arasında rekabet başladı bile. Anadolu Hayat Emeklilik, 5 yıl boyunca şirketini değiştirmeyenlere "bağlılık ödülü" veriyor

Pazartesi gününden itibaren katkı payı toplamaya başlayan şirketler "gönüllü emeklileri" çekmek için şimdiden yoğun bir rekabete daldı. Dün büyük hissedarı İş Bankası'nın Genel Müdürü Ersin Özince ile basının karşısına çıkan Anadolu Hayat Emeklilik'in sunduğu imkanlar rekabetin hızına da bir örnek teşkil edeceğe benziyor. Öncelikle sisteme giriş sırasında "ücret almayacağını" açıklayan şirket, 5 yıl boyunca fonlarını başka bir kuruma aktarmayan müşterilerine de "bağlılık ödülü" uygulaması başlattı.

YÜZDE 1 ÖDÜL
Buna göre 5 yıl boyunca şirketini değiştirmeyenlere Anadolu Hayat Emeklilik, toplam birikimlerinin yüzde 1'i kadar ödül vermeyi planlıyor. Bu da örneğin 50 milyar için 500 milyonluk bir ödül anlamına geliyor.

10 yılda minimum 2-2.5 milyar dolarlık fon yaratmayı hedefleyen Anadolu Hayat Emeklilik'ir "Geleceğin Emeklilik Planı" adını verdiği bireysel emeklilik sistemi uygulamaları, İş Bankası'nın Genel Müdürü Ersin Özince ve Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mustafa Su'nun katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı.

SİSTEM ŞEFFAF
En düşük katkı payını 75 milyon lira olarak belirlediklerini söyleyen Mustafa Su, "Katkı payı arttıkça yönetim giderleri yüzde 1'lere iniyor. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde katkı payı daha düşük alınıyor" derken, rekabetle ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi "Centilmence bir rekabet sürüyor. Ama pazartesi gününden itibaren tabii ki gerçek rekabet başladı."

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Ersin Özince de, yaşanan olumsuz olayların, özellikle bireylerin tasarruflarının toplanması konusunda şeffaflığın önemini artırdığını belirterek, "İş Portföy Yönetim A.Ş, 12 milyar doları aşan bir portföy büyüklüğünü yönetiyor. Yani bireysel emeklilik fonları profesyonel bir ekip tarafından yönetilecek" diye konuştu.

BORSADA SİGORTA HİSSELERİ COŞTU
Bireysel emeklilik sisteminin devreye girmesiyle birlikte İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın sigortacılık endeksi de çıkışa geçti. Bir haftada endeks yüzde 12.9 değer kazanırken Anadolu Hayat, Commercial Union, Yapı Kredi Sigorta gibi bireysel emeklilik alanında da var olan şirketlerin hisseleri hızla tırmandı. Hazine'den izin almakla birlikte henüz katkı payı toplamaya başlamayan Commercial Union hisseleri hafta içinde yüzde 42.4 değer kazanarak ilk sırada yer aldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır