kapat
26.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

İSKENDER GÜNEN


İki ayrı devre

Türkiye Ligi 4.sü ile 5.si'nin maçı. Ama gel gör ki, her iki takımın da ilk yarıda ortaya koydukları oyunun adı futbol değil. Yani işin gerçeği al birini vur ötekine. İlk 45 dakikada iki kalede de seyircileri ayağa kaldıracak, elle tutulur hiçbir pozisyon yok. Özellikle orta alanda bol pas yanlışlarının yapıldığı, tatsız tutsuz bir ilk yarı. Trabzonspor ilk yarıda savunmasında, her zaman olduğu gibi yine yerleşme hatalarını sıkça yaparken, orta alanda ön liberoda Hüseyin'in yokluğunu büyük ölçüde hissetti. Ön liberoda görev verilen Tayfun ve sonrasında Hasan bu alanda gerekli yeterliliği gösteremediler. Dün bir kez daha gördük ki, Trabzonspor'un en sorunlu bölgesi savunma ile birlikte orta alan. Çünkü orta alanda adam eksilterek rakibin dengesini bozabilecek bir oyuncunun yokluğu Trabzonspor'a çok şey kaybettiriyor.

Yattara yetmedi
İkinci yarı ise tüm dengelerin değiştiğini gördük. Mehmet Yılmaz'ın yerine oyuna giren Yattara'nın her iki kanatta da adam eksilten atak girişimleri Trabzonspor'un rakip kalede daha fazla pozisyon üretmesinin en önemli nedeniydi. İkinci yarıya baktığımızda Trabzonspor'un oyunda büyük bir üstünlüğü vardı. Orta alanda Hasan ile İbrahim Ege'nin mücadele güçlerinin üst düzeyde olması ve Malatyaspor'u kendi alanında ikili-üçlü sıkıştırmalarla hataya zorlayarak kapılan toplarla bir çok gol pozisyonu ürettiler. Ama son vuruştaki beceriksizlik ve pozisyonlarda da pas yanlışları dolayısı ile kendilerine gerekli gole ulaşamadılar. Bana göre ikinci yarıda Trabzonsporlu futbolculara iki pozisyonda rakip ceza alanı içinde yapılan hareketlere hakem Ünsal Çimen'in penaltı vermesi gerekirdi. Özellikle Somers'in ceza alanı içinde çekilerek yere düşürülmesinin futbolda penaltı dışında başka bir tanımı yok.

Sonuçta Trabzonspor maçın ikinci yarısında ortaya koyduğu futbolla galibiyeti fazlasıyla haketmişti. Fakat kazanmak için golü bulmak zorundasınız. Ne lazık ki bordo-mavili takım çok çalışmasına rağmen bunu başaramadığı için kazanamadı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır