kapat
26.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

LEVENT TÜZEMEN


Çok gol kaçtı

Galatasaray kaptanı Bülent Korkmaz, "Olympiakos galibiyeti güvenimizi arttırdı. Taraftarlarımızdan fedakarlık bekliyoruz. Samsun maçında boş koltuk görmek istemiyoruz" demişti. Galatasaraylı taraftarlar bu mesajı sanki "Maça gelmeyin" şeklinde anlamışlar. Yağmurlu, rüzgarlı ve soğuk hava, taraftarın gözünü korkutmuş olacak ki dev stadın tribünleri boş kaldı.

Maça bilet alarak girenler tercihini "Evde kalmak daha iyi" diye yapabilirler. Peki kombine alanlar nerede? Kartı olanlara "Neden gelmiyorsunuz?" diye sordum, aldığım cevap şaşırtıcıydı "Maddi destek yaptık ya yetmez mi?" Bence Galatasaray taraftarının kafasındaki heyecan bitmiş.

Galatasaray maç öncesi kura atışını kaybettiği için oyuna rüzgar altında başladı. Terim'in tercih ettiği kadro, hücum ağırlıklıydı ve 4-2-2-2 düzenindeydi. Hakan ve Bratu gol kovalayacak, Hasan ve Arif'in katılımıyla Galatasaray, Samsun'a 4 forvetle saldıracaktı.

İlk 15 dakika topu ayağa dantel işler gibi oynayan bir Galatasaray vardı. Top rakibe geçtiğinde takım halinde pres yapılıyor, oyun disiplini ve yardımlaşma hiç aksamıyordu. Ayhan bile artık geriye saç baş yoldurtan pasları yapmıyor, herkes ileri ve dikine topu kullanıyordu.

Galatasaray, oyunu yerden şekillendiriyor, Ergün-Hasan soldan, Arif-Cihan sağdan bindiriyordu. Hücum öncesi hazırlık pasları isabetliydi ama kale önüne gelindiğinde son vuruşlarda yaşanan telaş ve "Ben atayım" düşüncesi gollerin kaçmasına neden oluyordu.

Sabri'nin görevini üstlenen Arif'in duvar pası yapma konusunda Prates'le anlaşamaması Galatasaray'ı sağdan hücum etmekte zorluyordu. İlk 45'te Samsun kalesine bir orta yapan, 14 uzun pas kullanan, Bratu'yla bir kez direğe toslayan ve üç net pozisyonunu harcayan G.Saray'ın golü bulamamasının nedeni hem becerisizlik hem de Hakan, Bratu, Hasan ve Arif'in nereye gideceklerini bilmemeleriydi.

Hele hele Samsunspor savunmasının arkasına kaçan Ayhan'ın pozisyonu gol yapamaması tamamen Hasan Şaş'ın hatası. Bratu ve Hakan'la hücuma birlikte çıkan Hasan o kadar kontrolsüz koştu ki, ofsayt pozisyonuna düşüp Ayhan'ı da yanılttı.

İkinci yarıda da yüklenen Galatasaray, çok adamla savunma yapan Samsun'du. Bratu ve Ergün'ün şutları, De Boer'in direkte patlayan frikik vuruşu Galatasaray'ı iyice hücum etmeye hırslandırdı. Ama Hasan'ın topu ayağına geçirdiğinde ısrarla adam geçmek istemesi gol olabilecek pozisyonlara fren koydu. Galatasaray'ın bu kadar çok pozisyon ürettiği maçta 3 puanı getiren golü mükemmel bir voleyle Hakan Şükür kazandırdı. Ancak Bülent'e yapılan faulü Ergün'e çok çabuk oynayan Ayhan'ın, goldeki payı da büyüktü.

Galatasaray'da oyunun iyileri Ayhan, Bülent ve De Boer idi. Galatasaray'ın Samsun önünde en önemli yönü fizik gücünün üst düzeye çıkması ve ayağa isabetli pas oynanmasıydı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır