kapat
26.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Gözlerini çaldılar

Hastanede yaşamını yitiren Sema Çelik'in gözleri morgda çalındı

Gaziantep'te on gün önce evlenen ve astım rahatsızlığı bulunan yirmi dört yaşındaki Sema Çelik, önceki gün fenalaşınca Gaziantep SSK Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak genç kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölümü şüpheli bulunan Sema Çelik, daha sonra otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Otopsi için hastaneye gelen savcı, Çelik'in gözlerinin mercekleri ve tüm korniyal tabakasıyla birlikte alındığını, daha sonra da göz kapaklarının dikildiğini belirledi. Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Deniz Demir otopsi raporuna, "Gözler mercekleri ile birlikte tüm korniyal tabakasını da içerir tarzda alınmış olduğundan göz rengi tespit edilemedi. Her iki alt ve üst göz kapaklarının tek sütürle birbirine dikili olduğu görüldü. Mevcut bulgunun dikişlerin alınmasıyla ortaya çıktığı anlaşıldı" diye not düştü.

AİLE ŞAŞKIN
Savcı raporunu hazırladıktan sonra Sema Çelik'in eşi Mesut Çelik ile babası Ali Ağtürk'e Sema Çelik'in gözlerini bağışlayıp bağışlamadıklarını sordu. "Hayır" yanıtı alınınca genç kadının gözlerinin çalındığı ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, genç kadının yakınları da hastane yetkilileri ve görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Çelik, eşinin ölüsüne yapılan saygısızlığı affetmesinin mümkün olmadığını söyledi.

"NORMALDİR"
Bu arada Gaziantep SSK Hastanesi Başhekimi Ali Gözey, olayı sıradan bir hırsızlık olarak nitelendirdi. Dr. Gözey, "Hasta acil serviste hayatını kaybedince morga kaldırılıyor. Daha sonra idareye haber vermeksizin biri cesetten kornea alıyor. Bu olay hukuki açıdan bir suç değil. Cenaze sahipleri aksi bir bildiriminde bulunmamış ise cesetten kornea alınabilir. Çünkü, kornea organ değildir, damarsız bir zardır. Bu olaya ilişkin böyle bir bildirimde bulunulmamış. Bu nedenle doktorların göz korneasını alması suç teşkil etmiyor. Yapılacak hukuki soruşturmadan da olumsuz hiçbir sonuç çıkmaz. Bu olayı sıradan bir tür hırsızlık olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.

Meral KINACILAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır