kapat
26.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Hedef 1 milyar dolarlık ihracat

Bugün 20'nci yaş gününü kutlayacak olan Yeşim Tekstil'in Genel Müdürü Şenol Şankaya, "Hedefimiz 10 yıl içinde 1 milyar dolarlık ihracat" dedi

Yeşim Tekstil, bugün 20. kuruluş yıldönümünü kutluyor. İhracatını 200 milyon doları üzerine taşıyan şirketin genel müdürü Şenol Şankaya, gelecekteki en büyük hedeflerinin, 10 yıl içinde, yılda 1 milyar dolar ihracat yapan bir firma haline gelmek olduğunu söyledi. Şankaya, açıklamasında, 26 Ekim 1983'de, iç piyasaya çarşaf ve masa örtüsü yaparak üretime başladıklarını belirterek, 20 yıldır kaliteden, müşteri memnuniyetinden ve "Önce İnsan" anlayışından taviz vermeden üretimi sürdürmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

DÜNYADA TÜRK İMZASI
Yeşim Tekstil'in, üretim kapasitesi, makine parkuru, ihracat rakamları ve kurumsal sosyal sorumluluk anlayışıyla sektörde en büyükler arasında yer aldığını ifade eden Şankaya, "Dünya piyasasına gururla (Made In Turkey) yazısını pazarlayan firmamız, bugünlere çalışma azmi, dürüstlüğü, teknolojiyi çok yakından takip etmesi ve çalışanıyla bir bütün olmasıyla geldi. Bundan sonraki en büyük hedefimiz, önümüzdeki 10 yıl içinde yılda 1 milyar dolar ihracat yapan bir firma haline gelebilmek" görüşünü dile getirdi.

76 ÇALIŞANDAN 5 BİNE
Şankaya, 20 yıl önce 76 çalışan ile 13 bin metrekarelik bir alanda üretime başladıklarını, bugün ise 5 binin üzerinde çalışanla 240 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösterdiklerini belirterek, günlük üretim kapasitelerinin, 50 ton örme, 100 ton boyama, 100 bin metre baskı ve 150 bin adet hazırgiyim ile 100 bin adet ev tekstiline ulaştığını kaydetti. Şankaya, Yeşim Tekstil'in, dünya tekstil sektöründe iplikten mamul ürüne kadar tüm işlemleri kendi bünyesinde yapabilen belli başlı entegre tesisler arasında yer aldığının altını çizerek, ihracat hedefiyle kurulan firmanın, bugün dünyanın ünlü markalarına üretim yaptığını bildirdi.

Yeşim Tekstil, ABD, Almanya, İngiltere, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerdeki dünyaca ünlü markalar adına üretim yapıyor.

Yeşim Tekstil'in üretim yaptığı belli başlı markalar arasında, Nike, Gap, Banana Republic, Old Navy, Zara, Lands'End, Tchibo, BHS, Marks& Spencer, Eddie Bauer, JC Penney, Bershka, Pull&Bear, Nick&Nora, Karstadt, Quelle, Neckermann, Louis Feraud, Schlafgut, El Corte Ingles, Costco, Sears, B&B, Mervyn's ve Sara Lee bulunuyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır