kapat
23.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

'Izin versinler burada kalalim'

Iran'dakI molla rejiminden kacarak, Turkiye ustunden Yunanistan'in Rodos Adasi'na gecmek isterken yakalanan kadin gazeteci, iade edilmek icin gozaltindayken dogurdugu bebeginin buyumesini bekliyor.

Nesrin Bostani, ulkesindeki Etalat Gazetesi'nde yazar olarak calisirken baski rejimine dayanamayarak, araba tamircisi esi Bahtiyar Bostani ve kizi Sahil Bostani (10) ile birlikte iki yil once ulkesinden kacti. Ancak insan tacirleri, Yunanistan'a gitmek isteyen aileyi, "Burasi Yunanistan" diyerek Kusadasi'na birakti. Aylarca kacak yasarken, Nesrin Bostani bir sure sonra hamile kaldi. Ikinci cocugunu Yunanistan'da dunyaya getirmek isteyen genc kadin, ailesiyle birlikte kacak yollardan Rodos'a gecme planlari yapmaya basladi.

Ancak yaklasik bir ay once Fethiye'de plajda durumlarindan suphelenen polis tarafindan yakalandilar. Yakalandiklarinda sekiz aylik hamile olan genc kadin, rahatsizlanarak kaldirildigi hastanede bir hafta once "Sedef" adini verdigi kizini dunyaya getirdi. Esi gozlem altinda olan Bostani, "Pasaportsuz oldugumuz icin ulkemize iade edilecekmisiz. Turkiye'nin herhangi bir koyunde yasamak istiyoruz. Sedef'i izin versinler burada yetistireyim" diye konusuyor.

Erdogan CANKUS


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir